Hozzávalók 4 személyre:
- 1 közepes nagyságú brokkoli (80-90 dkg)
- 1 diónyi vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csapott evőkanál világos rozsliszt
- 1 teáskanál házi ételízesítő ( ha van húsleves akkor ez kimarad)
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 1 csipetnyi szódabikarbóna
- 2 dl zsírszegény tejszín
- néhány brokkoli rózsa a tálaláshoz
- olívaolajon pirított rozskenyér
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd egy fazékba tegyük fel főni,annyi víz legyen amennyi ellepi. Én szoktam hozzáadni sót és egy kis szódabikarbonát.
Néhány rózsát tegyünk félre, a többit turmixszoljuk meg.
Hevítsük fel a az olajat, majd adjuk hozzá a vajat, és a lisztet, majd engedjük fel a tejszínnel és 1-2 dl hideg vízzel.
Forraljuk ki és öntsük bele a pépesített brokkolit, ízesítsük sóval, borssal,szerecsendióval, házi ételízesítővel.
Jól összeforraljuk és olíva olajon pirított rozskenyérrel,valamint a brokkoli rózsával tálaljuk.
Pirított kenyér:
Négy szelet kenyeret feldaraboltam, és teflon serpenyőben olíva olajat hevítettem, ebbe tettem a kenyér darabokat és 2-3 perc alatt megpirítottam. Aki szereti megszórhatja a kenyeret reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat!
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/brokkolikrem-leves-2/ […]