Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes nagyságú brokkoli (80-90 dkg)
  • 1 diónyi vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott evőkanál világos rozsliszt
  • 1 teáskanál házi ételízesítő ( ha van húsleves akkor ez kimarad)
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 1 csipetnyi szódabikarbóna
  • 2 dl zsírszegény tejszín
  • néhány brokkoli rózsa a tálaláshoz
  • olívaolajon pirított rozskenyér

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, majd egy fazékba tegyük fel főni,annyi víz legyen amennyi ellepi. Én szoktam hozzáadni sót és egy kis szódabikarbonát.
Néhány rózsát tegyünk félre, a többit turmixszoljuk meg.

Hevítsük fel a az olajat, majd adjuk hozzá a vajat, és a lisztet, majd engedjük fel a tejszínnel és 1-2 dl hideg vízzel.
Forraljuk ki és öntsük bele a pépesített  brokkolit, ízesítsük sóval, borssal,szerecsendióval, házi ételízesítővel.
Jól összeforraljuk és olíva olajon pirított rozskenyérrel,valamint a brokkoli rózsával tálaljuk.

Pirított kenyér:

Négy szelet  kenyeret feldaraboltam, és teflon serpenyőben olíva olajat hevítettem, ebbe tettem a kenyér darabokat és 2-3 perc alatt megpirítottam. Aki szereti megszórhatja a kenyeret reszelt parmezánnal.

Jó étvágyat!