Hozzávalók: 0,5 kg bacon szalonna, 1 közepes csirkemell (kb. 80 dkg), 20 dkg reszelt trappista sajt, 3 tojás, 3 evőkanál teljes kiölésű liszt, 3 evőkanál tejföl, só, bors, ételízesítő, zöldséglevél.
Elkészítése: Egy őzgerincformát kibélelünk bacon szalonnával, úgy hogy a végük a forma peremén túllógjon.
A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük. Hozzáadjuk a kis kockára vágott csirkemellet és fűszerezzük. Az őzgerincformába öntjük, és a tetejét megszórjuk a maradék sajttal, majd ráhajtjuk a szalonnát.
Előmelegített sütőben (180-190 C-on) alufóliával letakarva kb. 50 percig sütjük. Mikor egy picit kihűlt tepsibe borítjuk és így visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje is kicsit piruljon kb. 4-5 perc grillen. Mikor kihűlt bordák közt szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá mindenkinek!!

 

Köszönjük Vargáné Zsuzsának a receptet