Ez a recept a  fiam kedvenc étele, többször szoktam marhaszeletet készíteni hasonlóképpen, csak egy kicsit más ízesítéssel, a  zafttal mindig variálok. Borjúhúsból igazi ünnepi étel 🙂

Most így készítettem:
Hozzávalók:

  • 6-7 szelet borjúcomb
  • frissen őrölt bors, só
  • egy evőkanál napraforgó olaj, egy diónyi vaj
  • egy evőkanál rozsliszt
  • 5-6 szelet szárított vargánya
  • egy  evőkanál paradicsomkonzerv
  • egy teáskanál cukor
  • egy szem szegfűbors
  • 4-5 szem borókabogyó
  • 2-3 karika csípős paprika
  • egy kis fej  hagyma

Elkészítés:

A borjúszeletet egy  kicsit  megütögetjük, de nem klopfoljuk vékonyra, majd  sózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pihentetjük.

A rozslisztet összekeverjük a pirospaprika őrleménnyel,  beleforgatjuk a paprikás rozslisztbe, egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és mindkét oldalát pirosra sütjük ( oldalanként 3-4 perc), majd kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zaftba beletesszük a vajat és a paradicsomkonzervet, a cukrot  és elkezdjük egy kicsit pirítani, kb. 1 percig, majd felengedjük 1 dl hideg vízzel, kiforraljuk . Beletesszük a vargányát,
a szegfűborsot , a borókabogyót, a hagymát egészben,  a csípős paprikát és visszatesszük a hússzeleteket,  4-5 percig pároljuk, közben rázogatjuk, hogy nehogy lekapja. Amikor a hús megpuhult kidobjuk belőle a hagymát.

Én durumlisztből készült csavart tésztával és uborkasalátával kínáltam.

Jó étvágyat!

(Cukorbetegek a cukor helyett a végén tegyenek egy kis édesítőszert)