Ez a recept a fiam kedvenc étele, többször szoktam marhaszeletet készíteni hasonlóképpen, csak egy kicsit más ízesítéssel, a zafttal mindig variálok. Borjúhúsból igazi ünnepi étel 🙂
Most így készítettem:
Hozzávalók:
- 6-7 szelet borjúcomb
- frissen őrölt bors, só
- egy evőkanál napraforgó olaj, egy diónyi vaj
- egy evőkanál rozsliszt
- 5-6 szelet szárított vargánya
- egy evőkanál paradicsomkonzerv
- egy teáskanál cukor
- egy szem szegfűbors
- 4-5 szem borókabogyó
- 2-3 karika csípős paprika
- egy kis fej hagyma
Elkészítés:
A borjúszeletet egy kicsit megütögetjük, de nem klopfoljuk vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pihentetjük.
A rozslisztet összekeverjük a pirospaprika őrleménnyel, beleforgatjuk a paprikás rozslisztbe, egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és mindkét oldalát pirosra sütjük ( oldalanként 3-4 perc), majd kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zaftba beletesszük a vajat és a paradicsomkonzervet, a cukrot és elkezdjük egy kicsit pirítani, kb. 1 percig, majd felengedjük 1 dl hideg vízzel, kiforraljuk . Beletesszük a vargányát,
a szegfűborsot , a borókabogyót, a hagymát egészben, a csípős paprikát és visszatesszük a hússzeleteket, 4-5 percig pároljuk, közben rázogatjuk, hogy nehogy lekapja. Amikor a hús megpuhult kidobjuk belőle a hagymát.
Én durumlisztből készült csavart tésztával és uborkasalátával kínáltam.
Jó étvágyat!
(Cukorbetegek a cukor helyett a végén tegyenek egy kis édesítőszert)