Családi kedvenc, már sokszor készítettem mindig egy kicsit változtatok az ízesítésen,nem lehet megunni. Ez a családunkban VIP.I recept. Régen a rántott szelet volt, de ez elfoglalta a helyét.(Igaz rántott húst már hónapok óta nem készítettem:-).) Ha sikerül hozzájutni borjúhúshoz mindenképpen próbáljátok ki,mert nem fogtok csalódni benne (persze,ha szeretitek ti is a paradicsomos ételeket! :-))
Hozzávalók:
- 6-7 szelet borjúcomb
- a páchoz: két kávéskanál mustár+ egy evőkanál olívaolaj
- frissen őrölt bors, só
- egy evőkanál napraforgó olaj
- egy púpozott evőkanál tönkölybúza liszt
- egy teáskanál édes nemes piros paprika
- 4-5 szelet szárított vargánya
- két dl. sűrű paradicsom
- két szem szegfűbors
- két-három szem borókabogyó
- egy teáskanál cukor
Elkészítés:
A borjúszeletet kicsit kiklopfoljuk, majd frissen őrölt borssal meghintjük.
A mustárt elkeverjük az olíva olajjal és ezzel a páccal bekenjük a húst és lefóliázva a hűtőbe tesszük , közben megforgatjuk. Én most egy éjszakán keresztül tartottam a pácban.
Amikor sütni szeretnénk a tönkölylisztet összekeverjük a pirospaprika őrleménnyel, megsózzuk a marhaszeletet és beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és mindkét oldalát pirosra sütjük ( oldalanként 3-4 perc), majd átszedjük egy lábasba.
A visszamaradt zaftba beletesszük a cukrot egy kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot adunk hozzá 1 – 1,5 dl vizet.
Ízesítjük adunk hozzá vargányát, a szegfűborsot ,borókabogyót felforraljuk és visszatesszük a hússzeleteket.
15-20 percig pároljuk, közben rázogatjuk, ha szükség a végén sóval utána ízesítünk.
Forrón tálaljuk. Krumplipürével az igazi.
Most egy finom színes salátával együtt kínáltam.
https://blog.keva.hu/recept/szines-jegsalata/
Jó étvágyat!