Hozzávalók :

  • 60 dkg borjúhús
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • fűszerek ízlés szerint(só,őrölt fekete bors,őrölt kömény, fűszerpaprika)
  • néhány szelet friss paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 dl 12 %-os tejföl
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 4-5 szelet szárított vargánya

Elkészítés:

A nyersanyagok előkészítése után az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk a az olajban, ha megpirult tűzről lehúzva fűszerpaprikát keverünk hozzá belerakjuk a kockára vágott borjúhúst majd tűzhelyre vissza rakva kissé megpirítjuk , beletesszük a paradicsomot, és a paprika szeletet, és néhány szelet vargányát,ízlés szerint fűszerezzük. Egy dl vízzel felengedjük és puhára pároljuk.

A tejföllel kikavarjuk a lisztet,majd felengedjük a tejszínnel és behabarjuk. Ha túl sűrű lenne egy kis vizet hozzáöntünk.Jól kiforraljuk

Mi nokedlivel és uborkasalátával ettük 🙂

Jó étvágyat!