Hozzávalók :
- 60 dkg borjúhús
- 1 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- fűszerek ízlés szerint(só,őrölt fekete bors,őrölt kömény, fűszerpaprika)
- néhány szelet friss paprika
- 1 paradicsom
- 2 dl 12 %-os tejföl
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 evőkanál finomliszt
- 4-5 szelet szárított vargánya
Elkészítés:
A nyersanyagok előkészítése után az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk a az olajban, ha megpirult tűzről lehúzva fűszerpaprikát keverünk hozzá belerakjuk a kockára vágott borjúhúst majd tűzhelyre vissza rakva kissé megpirítjuk , beletesszük a paradicsomot, és a paprika szeletet, és néhány szelet vargányát,ízlés szerint fűszerezzük. Egy dl vízzel felengedjük és puhára pároljuk.
A tejföllel kikavarjuk a lisztet,majd felengedjük a tejszínnel és behabarjuk. Ha túl sűrű lenne egy kis vizet hozzáöntünk.Jól kiforraljuk
Mi nokedlivel és uborkasalátával ettük 🙂
Jó étvágyat!