Egy kicsit átváltoztattam a sütit egészségesebbre, fele fele arányban használtam fehér lisztet, illetve teljes kiőrlésű lisztet, illetve a cukor felét édesítőszerre cseréltem.
A mérce a kefires pohár.
Hozzávalók:
- 2 kis pohár kefir
- 4 pohár liszt( 2 pohár fehér liszt-2 pohár rozsliszt)
- 1 pohár kristálycukor+ édesítőszer ízlés szerint(Sussinat használtam)
- 1 pohár olaj
- 2 egész tojás
- egy citrom reszelt héja, leve
- 1 csomag sütőpor + késhegynyi szódabikarbóna
- csipetnyi só
- 1 db.barack,10 szem szilva)
- 1 evőkanál zabpehely
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral,csipetnyi sóval , a reszelt citromhéjjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat jól elkeverjük, apránként belekeverjük a sütőporos lisztet.
Belerakjuk a szódabikarbonát és a citrom levét ráfacsarjuk .Ilyenkor a szódabikarbóna elkezd pezsegni.
Jól összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe ( 32 X 21 cm-es) öntjük. A tetejére tesszük a félbe vágott szilvát (keresztben vágtam) és kockára vágott barackot, illetve egy kicsit cukros-zabpehelybe beleforgattam.
Kb. 50-55 percig 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
(Más gyümölccsel is elkészíthető).
Cukorbetegek csak édesítőszerrel, vagy nyírfacukor + édesítőszerrel készítsék.