Egy kicsit átváltoztattam a sütit egészségesebbre, fele fele arányban használtam fehér lisztet, illetve teljes kiőrlésű lisztet, illetve a cukor felét édesítőszerre cseréltem.

A mérce a kefires pohár.
Hozzávalók:

  • 2 kis pohár kefir
  • 4 pohár liszt( 2 pohár fehér liszt-2 pohár rozsliszt)
  • 1 pohár kristálycukor+ édesítőszer ízlés szerint(Sussinat használtam)
  • 1 pohár olaj
  • 2 egész tojás
  • egy citrom reszelt héja, leve
  • 1 csomag sütőpor + késhegynyi szódabikarbóna
  • csipetnyi só
  • 1 db.barack,10 szem szilva)
  • 1 evőkanál zabpehely

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral,csipetnyi sóval , a reszelt citromhéjjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat jól elkeverjük, apránként belekeverjük a sütőporos lisztet.

Belerakjuk a szódabikarbonát és a citrom levét ráfacsarjuk .Ilyenkor a szódabikarbóna elkezd pezsegni.
Jól összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe ( 32 X 21 cm-es) öntjük. A tetejére tesszük a félbe vágott szilvát (keresztben vágtam) és  kockára vágott barackot, illetve egy kicsit cukros-zabpehelybe  beleforgattam.

dsc_0889-large
Kb. 50-55 percig 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.

dsc_0937-large

(Más gyümölccsel is elkészíthető).

Cukorbetegek csak édesítőszerrel, vagy nyírfacukor + édesítőszerrel készítsék.