Húsvét előtt írtam, hogy  nem kell lemondani mindenről egy cukorbetegnek sem.  Íme még egy ötlet, hogyan is lehet egészségesen étkezni.  Nem kell egy cukorbetegnek a diabetikus terméket fogyasztani, hanem ötlettel egy egészséges tálat varázsolni az asztalra.Válasszunk zöldség-gyümölcs alapú ételeket,  soványt húst.
Egyszerre nem szabad nagy adagot fogyasztani, figyeljünk arra,hogy többször étkezzünk. Ne üljünk  a tévé,vagy a számítógép előtt  egész nap, hanem  tegyünk egy sétát, vagy kirándulást. Gyalogoljunk legalább egy órát, gyorsabban, mint szoktunk – ez segít a kalóriák ledolgozásában. Előételként együnk valami egészséges levest vagy egészséges salátát.

Egy szelet rozskenyérrel főételként is fogyasztható !  Kenyér nélkül a CH tartalom elhanyagolható, tudjátok 15-20 dkg-ig a paradicsomot , salátát nem kell beszámolni. Arra azért felhívom a figyelmet, hogy kalória tartalma azért van. A pritamin paprikát mindig be kell számolni a napi CH tartalomba. (ha valaki fogyókúrázik akkor ne fogyasszon vele kenyeret)