Korábban is tudtam, hogy padlizsánnal a báránysült remek ( gyerekkoromban mindig krumplisalátával , illetve petrezselymes krumplival ettük), de hogy cukkinivel kis bazsalikomos ízvilággal ennyire “ütős” nem gondoltam volna :-). Tekintettel a melegre a gyors sütési változatot használtam
Előző bejegyzésnél a köret a cukkinibe zárt lecsó, amit a mártás még feldob:-)
A mai báránysült így kászült:
Hozzávalók:
csontos báránycomb, amit 2 cm-re szeletelünk( nálam 5 szelet)
fél citrom
3 dl tej
só, bors
3 csipet fokhagymapor
egy szál újhagyma
2 evőkanál olíva olaj
2 dkg vaj
1 dl bor ( nálam most édes Szamorodni)
1,5 dl zöldséges bárányalaplé ( leves készült abból tettem a fagyasztóba)
Elkészítés:
A húst 2 cm-es szeletekre vágjuk ( mi kis fűrésszel szeleteltük fel).
Betesszük egy tálba, és tejet öntünk rá, egy éjszaka ebben hagyjuk, 2-3 alkalommal megfordítjuk.
Másnap leöblítjük, szárazra törüljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagyma porral meghintjük, egy fél citrom levét ráfacsarjuk Kb 20 percig pihentetjük, majd egy vastag fül nélküli serpenyőbe olajat teszünk, beletesszük a hagymát, forró serpenyőbe rakjuk a húst és mindkét oldalát elősütjük. Rátesszük a vajat a húsra , majd felöntjük a borral. Hozzáadjuk a zöldséges bárányalaplevet és lefedve alacsony hőfokon kb 30 percig pároljuk, majd forró sütőbe tesszük ameddig szép színt kap.
Jó étvágyat kívánok!
Készítettem egy bazsalikomos cukkiniszószt hozza.
Hozzávalók.
2 evőkanál bárányzaccon, kb 10 dkg cukkinit megpároltam, kicsi sót adtam hozzá,illetve egy dl bárányalaplevet.
Összeturmixoltam néhány bazsalikom levél kíséretében. Ezt a hús mellé kínáltam.
Néhány szelet vajon sütött vargánya is került a tányérra.

