Leggyakrabban báránysült húsvétkor és pünkösdkor készül, de azért van kivétel,amikor a fagyasztóban lapul még egy báránylapocka. Azt gondoltam,hogy a báránysültem már olyan “tökéletes,omlós,puha”:-)),hogy nem is kell tovább gondolni :-),de igen mindig lehet újítani, legalább is próbálkozni. Most ugyanúgy készült,mint a “Vaj puha rozmaringos báránysült”, azzal a különbséggel, hogy amikor megpuhult a hús és a fóliát levettem, átemeltem egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( a sütőpapírt átnedvesítettem csap alatt Jamie Oliver ötlete:-)meglocsoltam a bárány zafttal és pirosra sütöttem. Így hamarabb megpirult. Persze grillrácsra is lehetne tenni, de arra most nem volt lehetőségem.

A báránysült mellé készítettem sütőben sült krumplit, illetve csőben sült bulgurt. Egy jó ötlet a maradék bulgur felhasználására.

egy bögre párolt bulgur
2 db Medve sajt
petrezselyemzöld egy mokkáskanál / jelenleg szárított/
egy evőkanál szárított hagyma granulátum
olívaolaj / vagy a bárány zaft a sütőpapír kenéséhez.
Elkészítése nagyon egyszerű:-)

Összekeverjük a tojással a bulgurt, petrezselymet,beletesszük hosszában félbevágott sajtot, ráhintjük a hagymát és sütőbe tesszük. Én egy püspökkenyér formában sütöttem. Kis pihentetés után szeleteltem. Vegetáriánusoknak egy szósszal főételként kínálható.

Jó étvágyat! https://blog.keva.hu/recept/vaj-puha-rozmaringos-baranysult/