Hűséges követőim már tudják,hogy kedvelem a zabpelyhet, ezért gyakran használom,de valóban szeretem is 🙂
Miért is ? 🙂 A zabpehelynek magas a rost tartalma, az egyik legkomplexebb energia- és tápanyagforrás,kiváló kálium-, kalcium-, vas-, foszfor-, cink- és magnéziumforrás, és magas az E- és B-vitamin tartalma.
Az útifűmaghéj szintén növeli a rostbevitelt kiváló magnézium, foszfor, vas, kálcium, cinke és B vitamin forrás.
A rostbevitel növelését segíti.
Hozzávalók:
- 1 dl zabpehely
- 2 dl tej ( lehet 1:1 dl tej és víz is)
- 1 evőkanál barna cukor ( vagy édesítőszer,vagy méz)
- sárga barack,nektarin
- 1 mokkáskanál útifűmag őrlemény
- csipet só
Elkészítés:
Tegyük egy lábosba a zabpelyhet és a tejjel főzzük össze , adjunk hozzá egy kis csipetnyi sót,közben kevergessük .
Adjuk hozza a barna cukrot.
A barack felét kockázzuk fel és keverjük a kásába,ha felforr, zárjuk le a lángot és fedjük le.
A barack másik felét vágjuk cikkekre és tálalásnál tegyük a kása tetejére.
Amikor kínáljuk keverjük bele az útifű őrleményt . ( természetesen ez ki is maradhat).
Máris kanalazható. Hidegen és melegen is finom és egészséges:-) Remek reggeli,de desszertnek is kiváló.
Tipp. ízesíthetjük kókuszreszelékkel, vaníliával, fahéjjal… természetesen más gyümölccsel is kínálható.