Hűséges követőim már tudják,hogy kedvelem a zabpelyhet, ezért gyakran használom,de valóban szeretem is 🙂

Miért is ? 🙂 A zabpehelynek magas a rost tartalma,  az egyik legkomplexebb energia- és tápanyagforrás,kiváló kálium-, kalcium-, vas-, foszfor-, cink- és magnéziumforrás, és magas az E- és B-vitamin tartalma.

Az  útifűmaghéj  szintén  növeli a rostbevitelt kiváló  magnézium, foszfor, vas, kálcium, cinke és B vitamin  forrás.
A rostbevitel növelését segíti.

Hozzávalók:

DSC_0129 (Large)

  • 1 dl zabpehely
  • 2 dl tej ( lehet 1:1 dl tej és víz is)
  • 1 evőkanál barna cukor ( vagy édesítőszer,vagy méz)
  • sárga barack,nektarin
  • 1 mokkáskanál útifűmag őrlemény
  • csipet só

 

Elkészítés:

Tegyük egy lábosba a zabpelyhet és a tejjel főzzük össze , adjunk hozzá egy kis csipetnyi sót,közben kevergessük .
Adjuk hozza a barna cukrot.
A barack felét kockázzuk fel és keverjük a kásába,ha felforr, zárjuk le a lángot és fedjük le.
A barack másik felét vágjuk cikkekre és tálalásnál tegyük a kása tetejére.

Amikor kínáljuk keverjük bele az útifű őrleményt . ( természetesen ez ki is maradhat).

Máris kanalazható. Hidegen és melegen is finom és egészséges:-) Remek reggeli,de desszertnek is  kiváló.

DSC_0155 (Large)

 

 

Tipp. ízesíthetjük kókuszreszelékkel, vaníliával, fahéjjal… természetesen más gyümölccsel is kínálható.