Sötét,esős őszi napon mindannyian vágyunk valami kényeztető finomságra.Az alábbi recept pillanatok alatt kész,nincs benne hozzáadott cukor. Az érett banán gazdag ízvilágának köszönhetően a banánból sütött palacsinta utólagos ízesítésre nincs szükség, de aki szeretné egy kis fahéjas cukorral megszórva, vagy csokoládéöntettel is kínálhatja.
Hozzávalók:
- 1 db érett banán (kb 20 dkg)
- 1 db tojás
- 1 ek.zabpehely
- 1 ek napraforgó olaj
- csipet só
Elkészítés:
A banánt villával összetörjük jó pépesre. Hozzáadjuk a tojást, kis csipet sót, jól felverjük,majd belekeverjük a zabpelyhet,és az olaj felét.
Egy serpenyőt vékonyan beecsetelünk olajjal, és egy evőkanányiból mini palacsintát sütünk. (Én inox formába öntöttem és amikor elkezdett sülni, tovább raktam a serpenyőbe,nekem négy kerek formám van)
A közepestől kicsit kisebb lángon sütjük. Megfordítást két fa lapáttal végezzük,akkor könnyű fordítani.
Ebből az adagból hét db.mini palacsinta lett.
Jó étvágyat!