Ma is egy nagyon finom sütit hoztam. Mi is ehetünk belőle -igaz csak pár dkg-t, de nem baj… a lényeg, hogy nem tiltott Nekünk! 🙂
Jól ki kell számolni a szénhidrát mennyiségét.
Banános márvány kalács
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 5 dkg nádcukor, vagy nyírfacukor
- 15 ml Sussina folyékony édesítő
- 16 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg zabpehelyliszt, vagy tönköly fehér liszt
- 35 dkg Nagyi titka kenyérliszt, vagy sütemény liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 4 db érettebb banán (de ne nagyon!!)
- 2 evőkanál kakaópor (keserű)
- 1 csipet só
Elkészítés:
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.
A banánokat villával összenyomkodtam. A tojást habosra kevertem a cukorral, hozzáöntöttem a vajat, majd szépen az összes többi hozzávalót, a felsorolás sorrendjében.
Hagytam egy kicsit kelni.
A felét félre raktam. A másik felébe kevertem 2 ek kakaóport, majd a fehérre borítottam, és villával kicsit átforgattam. Fogtam a fehér tésztát és a kakaósat és egy kicsit összetekertem, hogy csíkos legyen majd mindenhol.
A jénait (!!!!!!!) kibéleltem sütőpapírral.
Óvatosan bele tettem, és megint hagytam egy kicsit kelni.
Kb. 40 percig sütöttem. Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy hogy áll a sütés.
A kisült kalácsot megkenem langyos, folyékony Sussinás tejjel.
Köszönjük a receptet Gabriellának!