Ma is egy nagyon finom sütit hoztam. Mi is ehetünk belőle -igaz csak pár dkg-t, de nem baj… a lényeg, hogy nem tiltott Nekünk! 🙂
Jól ki kell számolni a szénhidrát mennyiségét.

Banános márvány kalács

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 5 dkg nádcukor, vagy nyírfacukor
  • 15 ml Sussina folyékony édesítő
  • 16 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg zabpehelyliszt, vagy tönköly fehér liszt
  • 35 dkg Nagyi titka kenyérliszt, vagy sütemény liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 4 db érettebb banán (de ne nagyon!!)
  • 2 evőkanál kakaópor (keserű)
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.

A banánokat villával összenyomkodtam. A tojást habosra kevertem a cukorral, hozzáöntöttem a vajat, majd szépen az összes többi hozzávalót, a felsorolás sorrendjében.
Hagytam egy kicsit kelni.

A felét félre raktam. A másik felébe kevertem 2 ek kakaóport, majd a fehérre borítottam, és villával kicsit átforgattam. Fogtam a fehér tésztát és a kakaósat és egy kicsit összetekertem, hogy csíkos legyen majd mindenhol.

A jénait (!!!!!!!) kibéleltem sütőpapírral.
Óvatosan bele tettem, és megint hagytam egy kicsit kelni.

Kb. 40 percig sütöttem. Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy hogy áll a sütés.
A kisült kalácsot megkenem langyos, folyékony Sussinás tejjel.

 

Köszönjük a receptet Gabriellának!