Az ötletet Sajbán Klári rendszeres követőmtől kaptam. Gyerkőcöknek isteni, egészséges energiabomba, vagy akár csak egy szelet, egészséges nassolni való. Valóban így van,nagyon finom és egészséges is,egyben a zabpehelytől teltségérzése is van az embernek, meg fel lehet használni a megmaradt érett banánokat is. Nálam most ez volt a szempont:-).
Csak ajánlani tudom. Köszi Klárika ! A receptet egy kicsit átformáltam az itthoni hozzávalók alapján.:-)

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg apró szemű zabpehely
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2-3 evőkanál méz, vagy folyékony édesítőszer
  • 15 dkg vaj vagy margarin, vagy kókuszzsír
  • 3 db érett banán
  • egy citrom héja
  • fél citrom kifacsart leve
  • ízlés szerint fahéj, vagy vaníliarúd-nálam ez utóbbi
  • 10 dkg 70%-os kakaótartalmú csoki
  • egy mokkáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
A banánt megpucoljuk,majd egy jól megmosott citrom héját ráreszeljük, és a fél citrom levét ráfacsarjuk,  egy krumplinyomóval pürésítjük.

Valamennyi hozzávalót hozzáadunk és alaposan kidolgozok.
Sütőpapírral bélelt vajjal kikent és zabpehellyel meghintett  tepsibe  ( 32 x 21 cm-es) öntjük, egyenletesen elosztjuk (kb. 1 cm magas legyen!),  160 fokra előmelegített sütőbe tesszük , kb 35-40 perc alatt megsütjük.

su

Miután a sütőből kivettük, ízlés szerint szeletelhető.

dsc_0410-large

Bármivel gazdagíthatjuk aszalt áfonya, mazsola,pörkölt dió, mogyoró…..

dsc_0422-large

 

Az ünnepi bőséges étkezés alkalmával remek desszert.:-)

dsc_0448-large