Az ötletet Sajbán Klári rendszeres követőmtől kaptam. Gyerkőcöknek isteni, egészséges energiabomba, vagy akár csak egy szelet, egészséges nassolni való. Valóban így van,nagyon finom és egészséges is,egyben a zabpehelytől teltségérzése is van az embernek, meg fel lehet használni a megmaradt érett banánokat is. Nálam most ez volt a szempont:-).
Csak ajánlani tudom. Köszi Klárika ! A receptet egy kicsit átformáltam az itthoni hozzávalók alapján.:-)
Hozzávalók:
- 20 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2-3 evőkanál méz, vagy folyékony édesítőszer
- 15 dkg vaj vagy margarin, vagy kókuszzsír
- 3 db érett banán
- egy citrom héja
- fél citrom kifacsart leve
- ízlés szerint fahéj, vagy vaníliarúd-nálam ez utóbbi
- 10 dkg 70%-os kakaótartalmú csoki
- egy mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A banánt megpucoljuk,majd egy jól megmosott citrom héját ráreszeljük, és a fél citrom levét ráfacsarjuk, egy krumplinyomóval pürésítjük.
Valamennyi hozzávalót hozzáadunk és alaposan kidolgozok.
Sütőpapírral bélelt vajjal kikent és zabpehellyel meghintett tepsibe ( 32 x 21 cm-es) öntjük, egyenletesen elosztjuk (kb. 1 cm magas legyen!), 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük , kb 35-40 perc alatt megsütjük.
Miután a sütőből kivettük, ízlés szerint szeletelhető.
Bármivel gazdagíthatjuk aszalt áfonya, mazsola,pörkölt dió, mogyoró…..
Az ünnepi bőséges étkezés alkalmával remek desszert.:-)