Ma szabadságon vagyok, így hét közben is van időm a konyhában alkotni :-). A piacon sikerült bevásárolni  padlizsánt,paprikát szóval minden finomságot. Épp most sülnek a sütőben.

Arra gondoltam a sütő melegét kihasználom és készítek egy kis csirkemájat. Írhatnám azt is húsos szalonnába tekert máj, mert lényegében az is. Tudjátok a csombor ág mennyire megbolondítja a májat, és persze így

könnyebben emészthető lesz az étel. Csak néhány falatkát készítettem, finom melegen, de hidegen is. Akár egy ünnepi asztalon is megállná a helyét. Akkor most varázsoljunk egy kora őszi ételt:-).

Hozzávalók:

  • 8 db máj ( egy májlebeny)
  • 4 db bacon
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 tk olívaolaj ( vagy napraforgó olaj)
  • bors
  • friss zöld csomborág
  • néhány szelet piros paprika(kápia)
  • 3 csipetnyi zsemlemorzsa

Elkészítés:

Megmossuk a májat, megpucoljuk, félbe vágjuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet róla. A mustárt elkeverjük az olajjal, ebbe beleforgatjuk a májakat, frissen őrölt borssal meghintjük .
Egy ollóval  kettőbe vágjuk a bacont (nekem van konyhai ollóm azt szoktam használni) .
Egy kis tepsit kiolajazunk,és megintjük a zsemlemorzsával
Minden baconbe beletekerünk egy májat és beledugunk egy csombor ágat(borsikafű).
Belerakjuk a tepsibe, a tetejére teszünk néhány karika piros paprikát.

180 fokos sütőbe tesszük. 15 percig légkeveréses fokozaton sütöttem, majd 5-6 percig alsó sütésre állítottam. Így minden oldala szépen megpirult.

Szőlővel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!