Mindig szeretek valami újat készíteni az ünnepek alkalmával.  Készítettem már korábban hasonló receptet,de ebben a formában először,illetve  az ízesítése is most változott. Nagyon finom melegen,de  hidegen is egy szelet kenyérrel salátával remek étel, akár hidegtálra is

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg csirkemell filé
  • 8 szelet bacon
  • 3 szelet gépsonka
  • kb 15 dkg reszelt sajt( füstölt karaván-trappista sajt)
  • bors
  • petrezselyem , szárított lestyán ízlés szerint
  • 4-5 db aszalt paradicsom
  • 1 zöldhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál rozsliszt
  • 2 tojás
  •  1  tk. zsemlemorzsa

Elkészítése:

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
Három evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel,lestyánnal,  reszelt sajt felével masszává keverjük.
A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához . Jó, ha hagyjuk egy kicsit pihenni. Nálam fél órát állt.
Az olívaolajon megdinszteljük a zöld hagymát, én egy kis sóval megszoktam hinteni,így hamar megpuhul a hagyma és nem ég le, összekeverjük az apróra vágott aszalt paradicsommal, majd lezárjuk a lángot,ha kihűlt hozzáadjuk a masszához.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával és  a gépsonkával . Úgy rakjuk, hogy a  bacon szélei kilógjanak a formából.
A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.A tetejét meghintjük sajttal.

faz

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 45 perc alatt  megsütjük. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.
Amikor megsült kifordítjuk a formából  a sütőpapíros tepsire, megszórjuk reszelt sajttal és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.

faz2
Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.

dsc_0520-large

 

dsc_0597-large

Jó étvágyat kívánok!

dsc_0577-large