Előfordul, hogy gyakrabban eszünk pulykamellet a szokásosnál:-),de annyiféleképpen elkészíthető,hogy szinte minden napra tudnék kitalálni új fogást.:-)
Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamell filé
- 6 szelet bacon
- 1 teáskanál bajor mustár
- 1 csapott teáskanál piros paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- zöld fűszerek:petrezselyem,lestyán
- bors
- sz.e. só ( a bacon sós ezért nem tettem)
Elkészítés:
A pulykamellet megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük a vizet, borsozzuk.
Feldaraboljuk a bacont 2-3 darabra vágtam egy-egy szeletet. Szorosan belefacsarjuk a húst.
Egy tálba tesszük egy evőkanál olíva olajat,belekavarjuk a mustárt, a fűszerpaprikát, a szárított petrezselymet és lestyánt. Beletesszük a baconba facsart pulykamellet, jól beleforgatjuk.
Teflon serpenyőbe tesszük a másik evőkanál olíva olajat, ha forró beletesszük a húst , körbe pirítjuk. Majd egy evőkanálnyi vizet rácsepegtetünk,lefedjük 3-4 percre. Ezt követően tálaljuk.
Remek főzelék feltétjeként,de én most készítettem hozzá egy színes téli salátát. Hidegen kenyérrel csípős paprikával akár vacsorára is fogyasztható.
Hozzávalók két személyre:
4 szelet sütőtök ( kb 15 dkg)
1/2 cékla (( kb 30 dkg)
1 marék madársaláta
1 evőkanál tökmag
1db narancs
1 evőkanál tökmag olaj
1 evőkanál olíva olaj
Előfőzött sütőtököt, és céklát használtam. / de csak roppanósra főztem/.
Egy hullámos késsel felszeleteltem, elhelyeztem tányérra a salátával, 2-3 szelet naranccsal Narancslevet facsartam rá, meglocsoltam olíva olajjal.
A tökmagot sóztam, a tökmagolajon roppanósra pirítottam. A sózott tökmaggal meghintettem.
Erre a salátára helyeztem néhány szelet pulykamellet.
Jó étvágyat kívánok!