Előfordul, hogy gyakrabban eszünk pulykamellet a szokásosnál:-),de annyiféleképpen elkészíthető,hogy szinte minden napra tudnék kitalálni új fogást.:-)

Hozzávalók:

  • 20 dkg pulykamell filé
  • 6 szelet bacon
  • 1 teáskanál bajor mustár
  • 1 csapott teáskanál piros paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • zöld fűszerek:petrezselyem,lestyán
  • bors
  • sz.e. só ( a bacon sós ezért nem tettem)

Elkészítés:
A pulykamellet megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük a vizet, borsozzuk.

Feldaraboljuk a bacont 2-3 darabra vágtam egy-egy szeletet. Szorosan belefacsarjuk a húst.
Egy tálba tesszük egy evőkanál olíva olajat,belekavarjuk a mustárt, a fűszerpaprikát, a szárított petrezselymet és lestyánt. Beletesszük a baconba facsart pulykamellet, jól beleforgatjuk.

Teflon serpenyőbe tesszük a másik evőkanál olíva olajat, ha forró beletesszük a húst , körbe pirítjuk. Majd egy evőkanálnyi vizet rácsepegtetünk,lefedjük 3-4 percre. Ezt követően tálaljuk.

Remek főzelék feltétjeként,de én most készítettem hozzá egy színes téli salátát. Hidegen kenyérrel csípős paprikával akár vacsorára is fogyasztható.

Hozzávalók két személyre:

4 szelet sütőtök ( kb 15 dkg)
1/2 cékla (( kb 30 dkg)
1 marék madársaláta
1 evőkanál tökmag
1db narancs
1 evőkanál tökmag olaj
1 evőkanál olíva olaj

Előfőzött sütőtököt, és céklát használtam. / de csak roppanósra főztem/.

Egy hullámos késsel felszeleteltem, elhelyeztem tányérra a salátával, 2-3 szelet naranccsal Narancslevet facsartam rá, meglocsoltam olíva olajjal.

A tökmagot sóztam, a tökmagolajon roppanósra pirítottam. A sózott tökmaggal meghintettem.

Erre a salátára helyeztem néhány szelet pulykamellet.



Jó étvágyat kívánok!