A Baconbe tekert csirkemell csíkok recept Szepesi Ágnestől származik. Köszi a jó ötletet kedves Szepi !:-) Ismersz engem minden receptet átváltoztatok, a saját receptjeimmel is azt teszem, így most is az történt!:-)). Ezért elnézést kérek Tőled!
Ahogy én készítettem:
Hozzávalók:
- három db. csirkemell filé
- 2 púpozott evőkanál 12 %-os tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- egy csomag bacon
- zöld fűszerek:kakukkfű,petrezselyem,lestyán
- só,bors
- egy dl fehérbor
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük a vizet, majd befűszerezzük sóval borssal.
Egy tálba tesszük a tejfölt,majd elkeverjük a mustárral, olívaolajjal, beleszórjuk az apróra vágott zöld fűszernövényeket. Beletesszük a csirkemell csíkokat és 2-3 órára betesszük a hűtőbe. Közben megforgatjuk.
Sütés előtt bacon szalonna csíkokkal körbetekerjük.
Kevés zsiradékon teflon serpenyőben körbesütjük ( én két serpenyőben sütöttem és a végén egybe borítottam), amikor megpirultak a borral felengedjük és három-négy percig fedő alatta pároljuk. Amikor a bor elpárog tálaljuk.
Melegen krumpli pürével,salátával tálaljuk, de hidegen is finom.
Jó étvágyat kívánok!
Ui. vigyázzunk a sóval,mert a bacon sós!
Baconba tekert csirkemell csíkok
Igen! :-)Köszi!