A Baconbe tekert csirkemell csíkok recept Szepesi Ágnestől származik. Köszi   a jó ötletet kedves Szepi !:-)  Ismersz engem minden receptet átváltoztatok, a saját receptjeimmel is azt teszem, így most is az történt!:-)). Ezért elnézést kérek Tőled!
Ahogy én készítettem:

Hozzávalók:

  • három db. csirkemell filé
  • 2 púpozott evőkanál 12 %-os tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • egy csomag bacon
  • zöld fűszerek:kakukkfű,petrezselyem,lestyán
  • só,bors
  • egy dl fehérbor

Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük a vizet, majd  befűszerezzük sóval borssal.
Egy tálba tesszük a tejfölt,majd elkeverjük a mustárral, olívaolajjal, beleszórjuk az apróra vágott zöld fűszernövényeket. Beletesszük a csirkemell csíkokat és 2-3 órára betesszük a hűtőbe. Közben megforgatjuk.
Sütés előtt bacon szalonna csíkokkal körbetekerjük.

Kevés zsiradékon teflon  serpenyőben  körbesütjük ( én két serpenyőben sütöttem és a végén egybe borítottam), amikor megpirultak a borral felengedjük és három-négy percig fedő alatta pároljuk. Amikor a bor elpárog tálaljuk.
Melegen krumpli pürével,salátával tálaljuk, de hidegen is finom.

Jó étvágyat kívánok!

Ui. vigyázzunk a sóval,mert a bacon sós!