Ma ismét loptam egy kis időt :-), és készítettem néhány képet, hogy megmutassam mit főztem. Hiába időigényes ” munka”  🙂 a blogírás, de jó hobbi :-).

Szóval ma többféle ételt is készítettem, először mutatom a szűzpecsenyét. Ebben a változatban már nagyon régóta nem készítettem.

Hozzávalók:

  • egy szűzpecsenye
  • 6 szelet bacon
  • só,bors
  • kakukkfű
  • 2 csipetnyi grill fűszerkeverék
  • egy ek. olaj
  • diónyi vaj
  • 1 dl Tokaji Furmint

Elkészítés:

A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd két ujjnyi szeleteket vágunk belőle, tenyérgyökkel megnyomkodjuk.

Fűszerezzük sóval (csak kevés kell mert a  bacon sós), borssal, és egy kis grill fűszerkeverékkel.

Körbe tekerjük a szeleteteket baconnel.

DSC_0713 (Large)

Az olajat felhevítjük a serpenyőben majd belerakjuk a szeleteket,beletesszük a vajat is és  2-3 percig sütjük a húst (ameddig szép színt kap), majd megfordítjuk,  kb.2 percnyi sütés után felengedjük a Tokajival,belerakjuk a kakukkfűágat és fedő alatt pároljuk 6-8 percig, 1-2 alkalommal a zafttal meglocsoljuk.

Lefedjük és egy kis pihentetés után tálalható.
Finom újkrumplival,de akár csak salátával is kínálható.

DSC_0856 (Large)

 

Jó étvágyat kívánok hozzá:-)!