Ma ismét loptam egy kis időt :-), és készítettem néhány képet, hogy megmutassam mit főztem. Hiába időigényes ” munka” 🙂 a blogírás, de jó hobbi :-).
Szóval ma többféle ételt is készítettem, először mutatom a szűzpecsenyét. Ebben a változatban már nagyon régóta nem készítettem.
Hozzávalók:
- egy szűzpecsenye
- 6 szelet bacon
- só,bors
- kakukkfű
- 2 csipetnyi grill fűszerkeverék
- egy ek. olaj
- diónyi vaj
- 1 dl Tokaji Furmint
Elkészítés:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd két ujjnyi szeleteket vágunk belőle, tenyérgyökkel megnyomkodjuk.
Fűszerezzük sóval (csak kevés kell mert a bacon sós), borssal, és egy kis grill fűszerkeverékkel.
Körbe tekerjük a szeleteteket baconnel.
Az olajat felhevítjük a serpenyőben majd belerakjuk a szeleteket,beletesszük a vajat is és 2-3 percig sütjük a húst (ameddig szép színt kap), majd megfordítjuk, kb.2 percnyi sütés után felengedjük a Tokajival,belerakjuk a kakukkfűágat és fedő alatt pároljuk 6-8 percig, 1-2 alkalommal a zafttal meglocsoljuk.
Lefedjük és egy kis pihentetés után tálalható.
Finom újkrumplival,de akár csak salátával is kínálható.
Jó étvágyat kívánok hozzá:-)!
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/baconbe-csavart-szuzpecsenye/ […]