A múlt héten harcsát is készítettem, csak most sikerült lejegyeznem. Az utóbbi időben ismételten csak gyűlnek a képek, maradnak a receptek. Jó néhánnyal vagyok így.
Akkor nézzük a harcsát. persze tengeri hallal is elkészíthető.
Hozzávalók:
- 1 db nagy harcsafilé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- 3 szelet bacon
- zöld fűszerek:kakukkfű
- 1-2 szelet aszalt paradicsom
- 2-3 szelet paprika
- fél citrom
- só,bors
Elkészítés:
A filét megmossuk,meglocsoljuk frissen facsart citromlével, majd vékonyabb csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük és befűszerezzük sóval borssal.
Sütés előtt a szalonna csíkokkal körbetekerjük,minden szeletbe teszünk aszalt paradicsomot.
Kevés zsiradékon teflon serpenyőben körbesütjük. Én az olívaolajba tettem kakukkfüvet 2 szelet paprikát, citromkarikát.
Melegen, de hidegen egy salátával is finom.
Jó étvágyat kívánok!