Már néhányszor írtam arról, hogy a csirkemell milyen sokféleképpen elkészíthető,de valóban így van. nekem ez a legyezős bemetszés nagyon bejött, így sokkal könnyebb megtölteni a húst,puha ízletes marad a csirkemell.
Hozzávalók:
- egy egész csirkemell filé
- 10 dkg fetasajt
- egy lila hagyma
- 1 db szárított paradicsom
- 4 szál medvehagyma
- 3 szelet bacon
- grill fűszersó
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 dl húsleves
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a filét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)
A mell filét bekenjük a grill fűszersóval, frissen őrölt borssal, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval ( vigyázva,mert a feta sós), rálocsoljuk az egyik evőkanál olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba.
10-15 percig pihentetjük.
Minden mélyedésbe teszünk egy szelet feta sajtot, lila hagyma karikát. Két szál medvehagymát hosszában ráfektetünk,majd a baconnel körbe tekerünk.A közepébe teszünk egy szárított paradicsomot.
Rálocsoljunk egy evőkanál olívaolajat, ráöntjük a húslevest.A hús mellé rakjuk a felkarikázott lila hagymát, illetve két szál medvehagymát is belerakunk.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 40 percig. Közben a zafttal meglocsoljuk.
Levesszük a fóliát és addig pirítjuk ameddig szép színt kap, kb 15 perc.
Jó étvágyat kívánok!