Megmutatom a hétvégi ebédünket:-).
A múlt héten egy mosonmagyaróvári vendéglőben ettünk kecskesajttal töltött csirkemellet,ami nagyon ízlett. Már akkor tudtam,hogy ki fogom próbálni itthon is,vagy valami hasonlót alkotok.
Hozzávalók:
- egy nagy csont nélküli egész csirkemell filé
- négy szelet bacon
- zöld fűszeres kecskesajt
- 10-12 levél friss spenótlevél
- 6 db aszalt paradicsom
- 3 ek olívaolaj
- só,bors
- 3-4 db krumpli
- 1 db sárgarépa
- néhány szál lestyán
- 0,5 dl zöldségalaplé(vagy víz)
Elkészítés:
A megmosott csirkemell filéből négy szeletet vágunk a közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük,majd sózzuk, borsozzuk.
Megpucoljuk a sárgarépát és a krumplit felszeleteljük megsózzuk .Egy tepsibe olívaolajat teszünk erre rárakjuk a zöldségeket.
A spenót levelet 2-3 másodpercre forró vízbe tesszük,majd papírtörlőre szedjük.
Mindenik csirkemellre ráfektetünk 2-3 spenótlevelet,erre rátesszük a kecskesajtot,illetve néhány szárított paradicsomdarabot.
Jól összenyomjuk és baconnal körbetekerjük és ráfektetjük a zöldségágyra, a csirkemell tetejére ráteszünk egy aszalt paradicsomot,meglocsoljuk olívaolajjal(ebben volt a szárított paradicsom).
Ráöntjük a zöldségalaplevet.
Fóliával betakarjuk,majd 180 fokos sütőbe tesszük -alsó felső sütésen a fólia alatt kb 45 percig sült,majd fólia nélkül kb 15 percig.
A párolt zöldségekkel együtt kínáljuk.