Megmutatom a  hétvégi ebédünket:-).
A múlt héten egy mosonmagyaróvári vendéglőben ettünk kecskesajttal töltött csirkemellet,ami nagyon ízlett. Már akkor tudtam,hogy ki fogom próbálni itthon is,vagy valami hasonlót alkotok.

Hozzávalók:

  • egy nagy csont nélküli egész csirkemell filé
  • négy szelet bacon
  • zöld fűszeres kecskesajt
  • 10-12 levél friss spenótlevél
  • 6 db aszalt paradicsom
  • 3 ek olívaolaj
  • só,bors
  • 3-4 db krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • néhány szál lestyán
  • 0,5 dl zöldségalaplé(vagy víz)

Elkészítés:

A megmosott  csirkemell filéből négy szeletet vágunk a közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük,majd sózzuk, borsozzuk.
Megpucoljuk a sárgarépát és a krumplit felszeleteljük megsózzuk .Egy tepsibe olívaolajat teszünk erre rárakjuk a zöldségeket.
A spenót levelet 2-3 másodpercre forró vízbe tesszük,majd papírtörlőre szedjük.
Mindenik csirkemellre ráfektetünk 2-3 spenótlevelet,erre rátesszük a kecskesajtot,illetve néhány szárított paradicsomdarabot.
Jól összenyomjuk és baconnal körbetekerjük és ráfektetjük a zöldségágyra, a csirkemell tetejére ráteszünk egy aszalt paradicsomot,meglocsoljuk olívaolajjal(ebben volt a szárított paradicsom).
Ráöntjük a zöldségalaplevet.

Fóliával betakarjuk,majd  180 fokos sütőbe tesszük -alsó felső sütésen a fólia alatt  kb 45 percig sült,majd fólia nélkül kb 15 percig.

A párolt zöldségekkel együtt kínáljuk.