Ránézésre olyan mintha húsból készült volna. Az utóbbi időben egyre gyakrabban készítek fasírtot különböző zöldségféléből, most a szemes bab került terítékre. Aki megkóstolta mindenkinek ízlett 🙂 ez az egyszerűen elkészíthető vegetáriánus fasírt. Laktató, finom, minden nap nem is kell húst enni:-).

Hozzávalók:

  • egy bögre előfőzött szemes bab( 2 dl)
  • 1 db előfőzött sárgarépa
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál aprószenű zabpehely
  • 1 csapott evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • két evőkanál apróra vágott póréhagyma
  • 2 evőkanál füstölt reszelt karaván sajt
  • só,bors,fűszerpaprika ízlés szerint
  • petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa a forgatáshoz,illetve lenmag,szezámmag, tökmag
  • 1 ek olívaolaj,
  • 1 dl napraforgó olaj a sütéshez


Elkészítés:

Előző este a babot áztassuk be, majd másnap reggel főzzük puhára, ( én most bablevest készítettem és abból szedtem ki egy bögrényit)sós vízben. A sárgarépa is ebben a vízben főtt.Egy kicsit megnyomkodtam, krumpli törővel a babot és a főtt répát, de csak rusztikusra,hogy maradjanak benne babszemek.
Egy ek .olívaolajat serpenyőbe teszünk,hozzáadjuk a póréhagymát, kicsit fonnyasztjuk, meghintjük sóval, borssal, piros paprikával. Hozzáadjuk a babhoz .
Beleütjük a tojást,petrezselyemzöldet,reszelt sajtot, lisztet, zabpelyhet. Jól formázható állagú masszát kell kapni.

Nedves kézzel golyókat készítettem, egy kicsit meglapítottam, majd zsemlemorzsába kevert magvakba forgattam
A felhevített olajban kisütöttem, majd papírtörlőre szedtem őket.

Tálalásnál salátát, kínálunk hozzá, de adhatjuk főzelékfeltétnek is.

Jó étvágyat kívánok!

Áldott, békés Adventot kívánok minden kedves követőmnek:-)