Gyerekkorom egyik kedvenc levese, melyet teljesen elfelejtettem  és évek óta nem főztem pedig olcsó és laktató leves 🙂 Én buggyantott tojással szoktam készíteni, gyerekkoromban “koppantott” levesnek hívtam 🙂

Én így készítem:

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 csapott evőkanál liszt,
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, vagy egy kis  darab póréhagyma
  • 2 db babérlevél,
  • 1 teáskanál pirospaprika,
  • só, egy mokkáskanál ételízesítő
  • ecet ízlés szerint
  • 3-4 db tojás

Elkészítés:

A  póréhagymát apró darabokra vágom, és az olajon kis sóval üvegesre párolom, majd lisztet adok hozzá, és kevergetem egy-két percig, aztán  pirospaprikát adok hozzá, majd  hideg vízzel felöntöm a rántást.
Beleteszem a babérleveleket , az ételízesítőt  a sót, ecetet.
Forrás után  5 percig főzöm.
Végül a tojásokat feltöröm egyenként kis csészékbe  és óvatosan, alacsony magasságból a forrásban lévő ecetes levesbe csúsztatjuk. 3-4 percig főzzük, ezalatt a fehérje megköt, de a sárgája folyékony marad.

Jó étvágyat!