Gyerekkorom egyik kedvenc levese, melyet teljesen elfelejtettem és évek óta nem főztem pedig olcsó és laktató leves 🙂 Én buggyantott tojással szoktam készíteni, gyerekkoromban “koppantott” levesnek hívtam 🙂
Én így készítem:
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj,
- 1 csapott evőkanál liszt,
- 1 kisebb fej vöröshagyma, vagy egy kis darab póréhagyma
- 2 db babérlevél,
- 1 teáskanál pirospaprika,
- só, egy mokkáskanál ételízesítő
- ecet ízlés szerint
- 3-4 db tojás
Elkészítés:
A póréhagymát apró darabokra vágom, és az olajon kis sóval üvegesre párolom, majd lisztet adok hozzá, és kevergetem egy-két percig, aztán pirospaprikát adok hozzá, majd hideg vízzel felöntöm a rántást.
Beleteszem a babérleveleket , az ételízesítőt a sót, ecetet.
Forrás után 5 percig főzöm.
Végül a tojásokat feltöröm egyenként kis csészékbe és óvatosan, alacsony magasságból a forrásban lévő ecetes levesbe csúsztatjuk. 3-4 percig főzzük, ezalatt a fehérje megköt, de a sárgája folyékony marad.
Jó étvágyat!
Nekem is a napokban jutott eszembe ahogyan anyukám készítette és csináltam magamnak….. 😀
🙂