Ezt a receptet évekkel ezelőtt egy grazi nénitől tanultam, akit Anna néninek hívtak:-), a fiam elnevezte”tanti Ani cartofen”-nek 🙂 Azt mesélte a néni, hogy sok gyerek volt a családban és nem mindig tellett húsra, édesanyja gyakran készítette ezt a fajta krumplit még  ünnepi ételként is. Valóban egy friss salátával önmagában is nagyon finom, mi most tarjával ettük.

Anna néni krumplija

Hozzávalók:

  • egy kg új krumpli
  • egy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-csipetnyi őrölt kömény
  • egy evőkanál olaj

Elkészítés:

Megpucoljuk a krumplit és nagyobb kockákra vágjuk, hideg vizet öntünk rá, majd a hagymát  is felaprítjuk,  nem kell apróra vágni.

Az olajat beletesszük egy nagy serpenyőbe, rádobjuk a hagymát 1-2 percre , de nem pirítjuk meg, csak egy kicsit felhevítjük, én 1-2 szelet krumplit is szoktam belerakni, majd rárakjuk a krumplit, megszórjuk sóval, őrölt

köménnyel és jól összeforgatjuk. Egy rövid ideg lefedve pároljuk.( Nem kell külön vizet önteni rá ,  mert a felvágott krumpli vizes és az elég, hogy megpárolódjon.) Közben rázogatjuk, néhányszor megforgatjuk. Lehet egy

kicsit pirítani is, de én általában nem szoktam. Ha pirítani szeretnénk , akkor amikor megpárolódik öntünk + egy evőkanál olajat és óvatosan ezen megpirítjuk.
Önmagában egy fejes salátával is finom.
Jó étvágyat!