Ezt a receptet évekkel ezelőtt egy grazi nénitől tanultam, akit Anna néninek hívtak:-), a fiam elnevezte”tanti Ani cartofen”-nek 🙂 Azt mesélte a néni, hogy sok gyerek volt a családban és nem mindig tellett húsra, édesanyja gyakran készítette ezt a fajta krumplit még ünnepi ételként is. Valóban egy friss salátával önmagában is nagyon finom, mi most tarjával ettük.
Anna néni krumplija
Hozzávalók:
- egy kg új krumpli
- egy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-csipetnyi őrölt kömény
- egy evőkanál olaj
- só
Elkészítés:
Megpucoljuk a krumplit és nagyobb kockákra vágjuk, hideg vizet öntünk rá, majd a hagymát is felaprítjuk, nem kell apróra vágni.
Az olajat beletesszük egy nagy serpenyőbe, rádobjuk a hagymát 1-2 percre , de nem pirítjuk meg, csak egy kicsit felhevítjük, én 1-2 szelet krumplit is szoktam belerakni, majd rárakjuk a krumplit, megszórjuk sóval, őrölt
köménnyel és jól összeforgatjuk. Egy rövid ideg lefedve pároljuk.( Nem kell külön vizet önteni rá , mert a felvágott krumpli vizes és az elég, hogy megpárolódjon.) Közben rázogatjuk, néhányszor megforgatjuk. Lehet egy
kicsit pirítani is, de én általában nem szoktam. Ha pirítani szeretnénk , akkor amikor megpárolódik öntünk + egy evőkanál olajat és óvatosan ezen megpirítjuk.
Önmagában egy fejes salátával is finom.
Jó étvágyat!
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/anna-neni-krumplija/ […]