Hozzávalók 2 személyre:
- 2 csirkemell filé
- 4 körszelet ananász
- 2 szelet füstölt karaván sajt
- 6 szelet trappista sajt
- só,bors
- fél dl fehér bor
- 2 ek olíva olaj
- diónyi vaj
- 1 ek. teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, kinyitjuk tenyérnyi nagyságúra, papírtörlőn leitatjuk a vizet , frissen őrölt borssal, sóval meghintjük, 10 -15 percig pihentetjük, majd lisztbe forgatjuk.
Az ananászt megpucoljuk és 4 szép kör alakú szeletet vágunk belőle.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
Előmelegített teflon serpenyőben olíva olajon megsütjük a húst ( oldalanként kb 4-4-percig ), majd kivajazott tepsibe rajuk, fóliával letakarjuk. A serpenyőbe tesszük az ananászt és mindkét oldalát megsütjük, de csak annyi ideig ,hogy színt kapjon, majd rátesszük a mell filére beborítjuk a sajtokkal. A serpenyőbe öntünk egy kis pohár bort, kiforraljuk, majd ráöntjük a húsra. Betesszük néhány percre a sütőbe, de csak annyi ideig hogy a sajt ráolvadjon.
Forrón tálaljuk. Mi krumplipürével ettük.
Jó étvágyat!