Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 csirkemell filé
  • 4  körszelet ananász
  • 2 szelet füstölt karaván sajt
  • 6 szelet trappista sajt
  • só,bors
  • fél dl  fehér bor
  • 2 ek olíva olaj
  • diónyi vaj
  • 1 ek. teljes kiőrlésű liszt

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, kinyitjuk tenyérnyi nagyságúra, papírtörlőn leitatjuk a vizet , frissen őrölt borssal, sóval meghintjük, 10 -15 percig pihentetjük, majd  lisztbe forgatjuk.

Az ananászt megpucoljuk és 4 szép kör alakú szeletet vágunk belőle.

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.

Előmelegített teflon serpenyőben olíva olajon megsütjük a húst  ( oldalanként  kb 4-4-percig ), majd kivajazott tepsibe rajuk, fóliával letakarjuk. A serpenyőbe tesszük az ananászt és  mindkét oldalát megsütjük, de csak annyi ideig ,hogy színt kapjon, majd rátesszük a mell filére beborítjuk a sajtokkal.  A serpenyőbe öntünk  egy kis pohár bort, kiforraljuk, majd ráöntjük a húsra.  Betesszük néhány percre a sütőbe, de csak annyi ideig hogy a sajt ráolvadjon.

Forrón tálaljuk. Mi krumplipürével ettük.

Jó étvágyat!