Az ananászos csirkét mindig fehér borral szoktam készíteni, ha van Tokaji aszú akkor azzal:-), most ennek hiányában vörös borral készítettem,de így is egész jó lett,csak valamivel sötétebb lett a színe.

Hozzávalók 2 személyre:
2 csirkemell filé
1 pohár Tokaji aszú ( most vörösborral készítettem)
2 tk,méz
1 ek.olíva olaj
1 diónyi vaj
4 körszelet friss ananász
pici só,bors
2 rozmaring levél
1 pici csili

Elkészítés:
A csirkemellet  tálba tesszük, borssal megszórjuk, rákenjük a mézet olajos kézzel, beletesszük a csili paprikát  és  és 1-2 óráig pihentetjük .
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a vajat és a húst aranysárgára sütjük benne,majd ráöntjük a bort,és a rozmaringot Fedő alatt kb 5 percig pároljuk, majd beletesszük az ananász karikákat. Ennyi idő alatt a bor elpárolog és egy-két  percig az ananásszal együtt pirítjuk. Ha az ananász is színt kapott rizzsel tálaljuk.