Jaskó már sok hasznos tapasztalattal,  tanáccsal ellátott minket, köszönjük szépen  !!
Én már jártam így. Kissé veszélyes helyzet, ha az ember egyedül van és nem ébred fel időben. Egyike azon jelenségeknek, amiket egy cukorbeteg, ha csak teheti el kell hogy kerüljön. Általában a feledékenység, esetleg lustaság következménye. nem mérünk időben, hibásan értékeljük a pillanatnyi állapotunkat, kevesebbet eszünk, több inzulint adtunk a kelleténél. nem figyeltünk a többletmozgás által bekövetkezett hypo várható utóhatására, ami kb 4-6 óra múlva újabb hypoval válaszol. Sok a hibalehetőség. Elég egyet hibázni és már meg van a baj. Viszont ha sorozathibát követünk el, garantált a hatás!!! Az alvás közben bekövetkező erős hypo akár életveszélyes helyzetet is okozhat. Nagyon jó, ha a hozzátartozónk ismeri az ilyenkor szükséges teendőket. Ha van Hipo.Kit készlet otthon, akkor könnyű a megoldás, de annak alkalmazása után is azonnal enni kell. Eszméletét elvesztett beteget a félrenyelés lehetősége miatt kényszerrel megetetni szintén veszélyes dolog. Ha felébredünk és magunk oldjuk meg a helyzetet, próbáljunk úrrá lenni a farkas étvágyon és csak a megfelelő sorrendet betartva érhetünk célt. Szőlőcukor  vagy méz, majd mindenképpen CH tartalmú étel fogyasztása ajánlott!! Az édesség önmagában nem elég, mert az csak időlegesen emeli a cukrot.

Elalvás előtt bizonytalan helyzetben, feltétlenül mérjünk  Figyelni kell még, hogy az előző méréshez képest milyen irányban mozdul a vércukorértékünk. Ha lefelé, akkor mindenképpen ajánlatos a CH bevitel és egy későbbi kontrollmérés beiktatása, akár úgy is, hogy felhúzzuk az ébresztőórát.
A 3.5 még nem olyan rettenetesen alacsony  Olyankor még van idő cselekedni. Viszont egyéni érzékenység nagy mértékben befolyásolja a tünetek megjelenését és azok erősségét Jómagam még 1.1 alatt is tudatomnál vagyok és cselekvőképesen tudom kezelni a helyzetet. Igaz ez az ingervezetés, idegkárosodás eredménye. Én az agykontrollt alkalmazom igen eredményesen. Gyakorlat igazolta (többször is már), hogy a beprogramozott önkontroll működik és felkölt, ha baj van. Sajnos a cukorbetegséggel együtt töltött évek szaporodásával egyenes arányban nő a hibázás lehetősége. Ilyenkor a vészhelyzet elmúltával mindig értékelni kell az odavezető okokat is. Ezeket rögzítsük a diabetesz naplóban és a későbbi hibák elkerülése érdekében alaposan értékeljük ki!