Recept a Zsuzsi finomságai oldalról

Igaz a múlt héten készítettem almaszószt, most ismét az lesz, mert  szeretném a receptet egy játékba beküldeni 🙂 . Mi krumplipürével szeretjük, de ez a napokban volt , így a sóban főtt krumplit választottam mellé.

Hozzávalók:

  •  5-6 nagy alma (lehetőleg édes)
  • 1-2 rúd fahéj
  • ízlés szerint citromlé
  • ízlés szerint cukor (nekem 2 ek. kellett)
  • 1 csipet só
  • 2 ek. liszt ( fele-fele arányban tettem fehér és teljes kiőrlésű lisztet)
  • kevés tej

Elkészítés:

Az almákat megpucolom, és cikkekre vágom. Citromos vízben teszem őket felhasználásig, így nem barnulnak meg. Egy lábasban felteszem főni az almákat a sóval, fahéjjal, cukorral és kevés citromlével. Mikor az almák megpuhultak, elkészítem a habarást. A lisztet csomómentesen elkeverem a tejjel, majd hő kiegyenlítek (a forró léből keverek a habaráshoz). Folyamatos keverés mellett hozzáöntöm az almához, majd összeforralom. Közben megkóstolom, hogy elég édes vagy savanyú-e, attól függ, milyet szeretnék:)