Recept a Zsuzsi finomságai oldalról
Igaz a múlt héten készítettem almaszószt, most ismét az lesz, mert szeretném a receptet egy játékba beküldeni 🙂 . Mi krumplipürével szeretjük, de ez a napokban volt , így a sóban főtt krumplit választottam mellé.
Hozzávalók:
- 5-6 nagy alma (lehetőleg édes)
- 1-2 rúd fahéj
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint cukor (nekem 2 ek. kellett)
- 1 csipet só
- 2 ek. liszt ( fele-fele arányban tettem fehér és teljes kiőrlésű lisztet)
- kevés tej
Elkészítés:
Az almákat megpucolom, és cikkekre vágom. Citromos vízben teszem őket felhasználásig, így nem barnulnak meg. Egy lábasban felteszem főni az almákat a sóval, fahéjjal, cukorral és kevés citromlével. Mikor az almák megpuhultak, elkészítem a habarást. A lisztet csomómentesen elkeverem a tejjel, majd hő kiegyenlítek (a forró léből keverek a habaráshoz). Folyamatos keverés mellett hozzáöntöm az almához, majd összeforralom. Közben megkóstolom, hogy elég édes vagy savanyú-e, attól függ, milyet szeretnék:)
Szuperrrrrrrr 😆
😀 Nagyon köszönöm!