Az utóbbi időben egyik nagy kedvenc, többször is elkészítettem,de valamiért nem került be a blogba.

Hozzávalók:


20 dkg liszt( 10 dkg teljeskiőrlésű,10 dkg finom liszt)
10 dkg margarin
10 dkg eritrit ( vagy cukor)
1 ek vaníliás pudingpor
1 csipet só
1 dl víz
Az almás töltelékhez:
4-5 db közepes alma
5 dkg eritrit vagy cukor
2 csipet örölt fahéj,citromhéj, néhány csepp kifacsart citromlé
margarin és liszt a formához
kevés eritrit vagy porcukor a sütemény tetejére

Kb egy evőkanál aprószenű zabpehely
Elkészítés:

A margarint összemorzsoljuk a liszttel és a pudingporral, majd a tálban mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük bele az eritritet só, és víz keverékét, majd összegyúrjuk. Miután szépen összeállt – ha kell, pici vizet tehetünk hozzá -, két gombócot formázunk belőle és hideg helyen 30 percig pihentetjük.

A meghámozott almákat a durva fokon reszeljük le, keverjük össze a citromhéjjal és az eritrittel. Miután letelt a fél óra, a két rész tésztát egyenként nyújtsuk ki. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy pite formát. Helyezzük az egyik tésztát az aljára, erre halmozzuk rá az almát, hintsük meg a zabpehellyel, fedjük be a másik tésztával. Tetejét szurkáljuk meg villával, vagy késsel vágjunk kis réseket.

180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Tipp: be lehet kenni a tetejét mézzel.