Nagy kedvencünk az almás palacsinta, az utóbbi időben próbálkoztam a fehér lisztet pótolni teljes kiőrlésű liszttel. Én nagyon szeretem a rozslisztet, talán az a kedvencem. Szóval semmit nem változtatott a palacsinta állagán, érdemes kísérletezni :-).
Hozzávalók:
- 15 dkg fehér-5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 dl tej, 2,5 dl ásványvíz
- fél kg reszelt alma
- 1 teáskanál cukor 2 – 3. Csepp folyékony édesítő
- 2 db tojás
- egy citrom reszelt héja
- Tálaláskor porcukor, fahéj, gyümölcs.
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük.
A lisztből, tojásból, tejből, pici sóval, palacsintatésztát készítünk és belekeverjük az almát, a reszelt citromhéjat, 2-3 csepp folyékony édesítőt, egy teáskanál cukrot adunk hozzá(ki is maradhat).
Palacsintasütőben a szokásos módon palacsintát sütünk a tésztából, én egyszerre 3 darabot sütöttem, egyenletesen elkentem a masszát a sütőben.
Semmiképp ne a legmagasabb hőfokon süssük, mert hamar leég és a közepe nem sül meg, kb. 2 perc az egyik oldala, 1 perc a másik.
Fahéjjal és cukorral fogyasztjuk. Lehet a palacsinta mellé gyümölcsöt kínálni, mi epret ettünk 🙂
Jó étvágyat!