Régen nagyon gyakran készítettem, valamiért az utóbbi időben feledésbe merült, gyorsan elkészül és nagyon finom leves. Gyerekkoromban nagymamám sokszor főzte,főleg tavasszal amikor az alma kezdett megfonnyadni. Ne nevessetek ki,de én ettem olyan almalevest is ami csirke alaplébe készült,vagyis  kapirgáló csirke csontjával.Ha jól  belegondolok eszünk almaszószt, főtt hússal:-).Akkor nézzük,hogyan készült a mai almalevesem! 🙂

Hozzávalók:

  • 4  db közepes alma
  • 1 dl tej zsírszegény főzőtejszín
  • 1 ek. 12%-os tejföl
  • 1 teáskanál rozsliszt
  • 1 tk. cukor(vagy édesítőszer)
  • 1 csipetnyi  fahéj,2-3 szegfűszeg

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, és tetszés szerint felvágjuk.

A vizet a cukorral  a szegfűszeggel, a fahéjjal ,sóval feltesszük forrni, majd hozzáadjuk az almát.(lehet a szegfűszeget tearózsába is tenni).

A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel,tejszínnel, majd fokozatosan hozzákavarunk 2 merítőkanálnyi forró levest.

Kb. 3-4 perc forrás után hozzáadjuk a habarást ,alacsony hőfokon kavarás mellett öntjük bele, egy összeforralás, és kész is.

Tálaláskor lehet mellé citromot kínálni.

Jó étvágyat kívánok!