Októbert írunk, itt az alma szűret ideje, igaz  változó árral de,  lehet vásárolni azért van választék bőven.
Nagyon szeretem az  almával készült recepteket, akár főétel, akár desszert. Természetesen önmagában is finom és egészséges , nem véletlen a mondás, napi egy alma az orvost távol tartja:-).
Tojás és tej nélküli recept után kutakodtam, úgy került”kezembe”Tortafüggő Maresz” receptje :-). Köszi Maresz!
Egy kis módosítással el is készítettem.
Remek, gyorsan elkészíthető,cukorbetegek is beilleszthetik az étrendjükbe, eritrittel meghintve és édesítőszerrel elkészítve. Egy tartalmas leves után remek kiegészítő,de akár délutáni desszertnek is jó.
Hozzávalók:
  • fél kg reszelt alma
  • őrölt fahéj ( ízlés szerint)
  • fél tasak sütőpor
  • teljes kiőrlésű liszt (annyi, hogy formázható legyen)
  • barna nádcukor (ízlés szerint),vagy édesítőszer
  • csipet só
  • egy citrom reszelt héja,és néhány csepp citromlé
  • kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
Az almát lereszelem, meglocsolom citrommal,a reszelt alma levét kicsit kinyomkodtam, hozzákevertem a fahéjat, reszelt citromhéjat,sütőport, a sót, csak ezután adtam bele a lisztet, amennyit felvesz.
(Nálam kb. 30 deka liszt kellet belé.), és a cukrot gondolomra, én nem szoktam sokat tenni – megkóstoltam (nem kell túl édes legyen, úgy is meghintjük amikor megsül).
Kézzel nagyobb diónyi gombócokat formáztam a masszából, és szép aranybarnára sütöttem.
DSC_0277 (Large)
A sütése forró  kókuszzsírban úgy történt, mint a fánké. Papírtörlőre szedtem, leitattam a felesleges zsiradékot.
DSC_0286 (Large)
Forrón kínáljuk.
DSC_0305 (Large)
Tipp. természetesen olajjal is süthető,de ha kókuszzsírral sütünk nincs olajszag a  konyhában.