Kérésetekre íme a recept:

Alaszkai tőkehal filé, fűszerekkel panírozva Gabi módra

halszeleteket nagyon picit sózzuk, borsozzuk (őrölt fehér bors). Épp hogy egy pici só kell, mert ha sok sót teszünk rá, akkor kiszívja a halból a vizet.

Burgonyakeményítő porba mártjuk, de épp hogy, vagy házi kenyérből, zsömléből készült morzsába.  Lerázzuk róla afeleslegest.

tojásokat épp hogy felverjük, nagyon pici sót teszünk bele, illetve belekeverjük a fűszereket. (oregánót és kakukkfüvet) (de legjobb, ha összetörjük ezeket.. porrá)  és tegyünk hozzá egy evőkanál olajat. Az olajtól ropogósabb lesz.

halszeleteket épp hogy beletesszük tojásba, nem tesszük bele, mert akkor megázik a panír.

160 fokos olajban pár perc alatt kisütjük a halat..  Papír kéztörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Akinek van, az  grill serpenyőbe süsse ki!!!!! :-)… egészségesebb!

(Készíthető pontyból, harcsából, fogasból vagy akár alaposan beirdalt arasznyi méretű keszegből is.)

Köszönjük Halászné Vass Gabriellának a receptet!