Alaszkai tőkehal filé, fűszerekkel panírozva Gabi módra
A halszeleteket nagyon picit sózzuk, borsozzuk (őrölt fehér bors). Épp hogy egy pici só kell, mert ha sok sót teszünk rá, akkor kiszívja a halból a vizet.
Burgonyakeményítő porba mártjuk, de épp hogy, vagy házi kenyérből, zsömléből készült morzsába. Lerázzuk róla afeleslegest.
A tojásokat épp hogy felverjük, nagyon pici sót teszünk bele, illetve belekeverjük a fűszereket. (oregánót és kakukkfüvet) (de legjobb, ha összetörjük ezeket.. porrá) és tegyünk hozzá egy evőkanál olajat. Az olajtól ropogósabb lesz.
A halszeleteket épp hogy beletesszük tojásba, nem tesszük bele, mert akkor megázik a panír.
160 fokos olajban pár perc alatt kisütjük a halat.. Papír kéztörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat leitassuk.
Akinek van, az grill serpenyőbe süsse ki!!!!! :-)… egészségesebb!
(Készíthető pontyból, harcsából, fogasból vagy akár alaposan beirdalt arasznyi méretű keszegből is.)
Köszönjük Halászné Vass Gabriellának a receptet!