Kiss Nehéz Ildikó küldte 🙂
Adventi puncs
Hozzávalók / 6 adag
- 1 l vörösbor (száraz)
- 1 l narancslé
- 250 g cukor
- 8 db tojássárgája
- 0.5 dl rum (ízlés szerint)
- 1 tk fahéj
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 0.5 db csillagánizs
Elkészítés
A tojássárgákat vízfürdő felett egy tálban a cukorral habosra keverjük. Legyünk óvatosak, ne legyen túl forró a víz, épp csak gyöngyözzön. Dolgozzunk kézi robotgéppel.
Pár perc után, amikor már szépen krémesedik, adjunk hozzá apránként egy kis vörösbort, amíg kicsit le nem hűl.
Ekkor öntsük át az egészet egy olyan edénybe, amiben összefőzhetjük az egészet. Adjuk hozzá az összes vörösbort, narancslevet, rumot és a fűszereket.
Főzzük 4-5 percig lassú tűzön, óvatosan. Közben folyamatosan keverjük a robotgéppel.
Kész. Szedjük poharakba, és fogyasszuk mosolyogva.
Akik erősebben szeretik érezni a fűszereket, főzzék fel előtte a vörösbort forralt bornak, majd ezután adják a tojásos keverékhez.
Fénykép a netről .
Biztos jó lehet , de semmit nem iszok amiben tojás van ,,,,. Tojásnélküli recept esetleg nincs ?
Hát Kriszti,bevallom én még soha nem készítettem,de érdeklődünk:-)))