Szeretem a csirkemellet,mert sokféleképpen elkészíthető.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 csirkemell filé
  • 2  db.alma
  • 6 szelet füstölt mozzarella sajt
  • só,bors
  • 2 tk.méz
  • 2 ek olíva olaj
  • diónyi vaj
  • 1 ek. teljes kiőrlésű liszt

Elkészítés:

– a felszeletelt csirkemell filéről a vizet leitatom, majd frissen őrölt borssal, sóval meghintem, 10 perc pihentetés után, a lisztbe forgatom

-előmelegített teflon serpenyőben  olíva olajon megsütöm ( oldalanként 4-4-perc), ráteszem a csirkemellre a vajat és befedem 1 -2 percig a vajas gőzben hagyom, majd egy kiolajazott tepsibe teszem
-egy másik teflon serpenyőben  megsütöm a cikkekre vágott almát, amit előzőleg  mézzel meglocsoltam, és mindkét oldalát megsütöm ( kb 3-3 perc), majd rárakom a csirkemell szeletekre, beborítom a füstölt sajttal és beteszem a sütőbe, néhány perc alatt ráolvad a sajt és kellemesen összeérnek az ízek

Köretként párolt rizst, és borsót kínáltam.
Krumpli pürével is nagyon finom.

Jó étvágyat!