Szeretem a csirkemellet,mert sokféleképpen elkészíthető.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 csirkemell filé
- 2 db.alma
- 6 szelet füstölt mozzarella sajt
- só,bors
- 2 tk.méz
- 2 ek olíva olaj
- diónyi vaj
- 1 ek. teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés:
– a felszeletelt csirkemell filéről a vizet leitatom, majd frissen őrölt borssal, sóval meghintem, 10 perc pihentetés után, a lisztbe forgatom
-előmelegített teflon serpenyőben olíva olajon megsütöm ( oldalanként 4-4-perc), ráteszem a csirkemellre a vajat és befedem 1 -2 percig a vajas gőzben hagyom, majd egy kiolajazott tepsibe teszem
-egy másik teflon serpenyőben megsütöm a cikkekre vágott almát, amit előzőleg mézzel meglocsoltam, és mindkét oldalát megsütöm ( kb 3-3 perc), majd rárakom a csirkemell szeletekre, beborítom a füstölt sajttal és beteszem a sütőbe, néhány perc alatt ráolvad a sajt és kellemesen összeérnek az ízek
Köretként párolt rizst, és borsót kínáltam.
Krumpli pürével is nagyon finom.
Jó étvágyat!