Ha igazi különlegességet szeretnél készíteni húsvétra a családodnak akkor a báránysült remek választás. A comb mellé tegyél gerincet is.
A jó báránysült titka a friss bárányhús, ha nem tejes bárány mindenképpen pácoljuk. Zöld fűszerek közül a rozmaring, illetve a fokhagyma kölcsönöz neki felülmúlhatatlan finom ízt.
Már gyerekkoromban is minden húsvét alkalmával terítékre került. Számtalan változatban készült, édesapám pörköltnek szerette a legjobban, a család többi tagja a tojásos báránysültet kedvelte. Nekem az utóbbi időben a
kedvenc receptem az alábbi:
https://blog.keva.hu/recept/mesesen-omlos-baranysult/
Én szívesen rakok hozzá zöldséget a tepsibe, külön köretről sem kell gondoskodni,de egy saláta mindenképpen készüljön mellé.
https://blog.keva.hu/recept/zoldseges-baranysult/
Remek választás a krumpli saláta.
https://blog.keva.hu/recept/krumplisalata-baranysulttel/
Meleg salátaként lehet valamilyen raguban gondolkozni cukkini ragu, padlizsánragu, recepteket találsz a blogban:-)
https://blog.keva.hu/recept/padlizsanragu-2/
További bárányhússal készült levesek,sültek itt:
https://blog.keva.hu/?s=b%C3%A1r%C3%A1ny
Jó válogatást,kellemes időtöltést kívánok!
Amennyiben kipróbálod valamelyik receptemet szívesen veszem a visszajelzést akár itt a blogban , vagy a https://www.facebook.com/KeVaEgeszseg/ oldalon.
Köszönöm a bizalmat ,a sok kedves visszajelzést! Mindenkinek jó készülődést kívánok !:-)