Kinek van kedve ebben a forróságban nehéz ételeket enni? Ilyenkor a saláták esnek a legjobban, ezért hoztam nektek egy receptgyűjteményt.
Egy jó salátában nemcsak a zöldségek fontosak, hanem az öntetek is. Semmiképpen ne használjuk az üzleti kész önteteket, mert házilag is könnyen elkészíthetőek, és még tartósítószert sem tartalmaznak.
Sok ismerősöm meséli, hogy üzletben vásárolt joghurtos önteteket használ a salátákhoz, erről mindenkit lebeszélnék.  Egy  kis  joghurttal ,mustárral , némi zöld fűszerrel   kitűnő önteteket lehet házilag is készíteni,de az olívaolaj, vagy a repceolaj, balzsamecet is  finom és egészséges.
Úgy próbáltam összeválogatni,  hogy mindenki találjon az ízlésének megfelelőt. További saláták, ha a keresőbe beírod, hogy” saláta  ” rengeteget találsz.

Elsőként  mutatom Pácolt csirkemell színes salátával. Ezzel a recepttel egy szép grillsütőt nyertem, és bekerült a recept a Foriol salátás receptkönyvbe is.

https://blog.keva.hu/recept/pacolt-csirkemell-szines-salataval/

A kacsamell salátát elég ritkán készítem, nem azért hogy nem szeretjük,de ritkábban jutok hozzá :Narancsos kacsamell saláta

https://blog.keva.hu/recept/narancsos-kacsamell-salata/

Rukkolás csirkesaláta. maradék csirkesültből is gyorsan összedobható:-).

https://blog.keva.hu/recept/rukkolas-csirkesalata/

Zsályás csirkemell színes salátával
Az utóbbi időben többször is elkészítettem. 15 perc alatt kész és nagyon finom.

https://blog.keva.hu/recept/zsalyas-csirkemell-szines-salataval/