Gyakran kerül szóba ” csorba-leves”, erről már többször is beszéltünk. A csorba egy savanykás leves, melyet eredetileg korpaciberével savanyítottak, és az erdélyi konyha remek fogása. Tulajdonképpen a román konyhából származik az étel.Mindenféle húsból és...
Szezámmagos pulykaérmék salátával
Mintha az utóbbi időben a pulyka feledésbe merült volna,szóval szinte mindig csirkemell kerül terítékre. Most épp akciós volt a pulykamell be is vásároltam és egy villámgyors vacsorát készítettem. Sokszor a legegyszerűbb fogások a legfinomabbak....
Savanyú káposztás pulykaragu leves
Egy finom laktató “téli ” levest hoztam:-) Szeretem a szezonnak megfelelő zöldségeket használni, így pld. télen a savanyú káposztát, nyáron persze nem kerül bele:-). A mai levesünk így készült. Hozzávalók: 20-25 dkg pulykamell filéegy...
Lazac és saláta
Ünnepek után is jól esik egy finom halétel, főleg színes salátával. Tudom nem közkedvelt még Magyarországon a halétel, nagyobbrészt karácsonykor eszünk halat. Érdemes lenni ezen változtatni, hisz egészséges táplálkozással, egy kis mozgással sok betegség...
Almás pite tojás nélkül
Az utóbbi időben egyik nagy kedvenc, többször is elkészítettem,de valamiért nem került be a blogba. Hozzávalók: 20 dkg liszt( 10 dkg teljeskiőrlésű,10 dkg finom liszt)10 dkg margarin10 dkg eritrit ( vagy cukor)1 ek vaníliás...
Narancsos almaleves
Az ünnepek után jól esik egy finom gyümölcsleves. A finom megmaradt narancsokat is igyekeztem felhasználni. Hozzávalók: 2 db nagy narancs3 db nagy alma2 db szegfűszegcsipetnyi fahéj1 ek eritrit(vagy cukor)vanília aroma vagy fél tasak vaníliacukor1...
Vörös lencse leves
Kedves Követőim! Szeretettel köszöntlek 2021-es évben is. Egészségben gazdag boldog újévet kívánok! Tartja a mondás, hogy újév napján együnk lencsét, babot, vagy bármilyen más, apró szemes ételt, hiszen fogyasztása bőséget, gazdagságot, szerencsét hoz. A...
Villámgyors cukkinikrémleves
A hideg szeles időben még jobban vágyunk egy tál melengető levesre. Akár vacsorára is elkészíthető, hisz villámgyorsan elkészül. Érdemes a fagyasztóban tartani zöldség vagy húsleves alaplevet, de ha nincs akkor ételízesítőből gyorsan készíthető. Már...
Zöldséges savanyú káposztaleves
Szeretem hűvös időben a savanyú káposztás leveseket, gyakran készítek csorbát, most az erdélyi és a mediterrán konyha keveredett egy finom zöldséges levesben. Finom ízharmónia alakult ki a sok zöld fűszernövénytől. Hozzávalók: 30-35 dkg savanyú...
Mediterrán zöldbab
A zöldbabot már nagyon sokféleképpen elkészítettem, de ebben a változatban korábban nem. ( de fogom még így készíteni!:-)). Hozzávalók:Kb fél kg zöldbab1 dundi újhagyma1 evőkanálnyi felaprított póréhagyma2 evőkanál olívaolaj1 evőkanál mascarpone1 csipet szárított bazsalikomfriss...