Minden nyáron cukkini lázban égek,főleg azóta,hogy saját cukkinim van. Korábban csak a zöldet ismertem,de az idén kipróbáltam a sárgát, eredetileg azért ,hogy színes legyen a ragú,de most már tudom több annál:-) Szerintem sokkal lágyabb,...
Cukkinis töltött paprika
A recept alapötletét egy nagy tasak paprika adta. Olyan nagy adag lecsót készíteni nem akartam, darált húsom nem volt így elkezdtem alkotni. Remek vegetáriánus töltött paprika keletkezett, mely nem csak vegetáriánusoknak ajánlott. Finom laktató,magas...
Tonhalas pizza
Sokszor megfogadtam, hogy szabadidőmben kihagyom a szakmám és a hobbimnak élek (ha marad szabad idő), persze mindig megszegem ezt, de mit csináljak, ha szinte minden nap belefutok valamibe!? Munkám közben nagyon sok emberrel találkozom,...
Sajtos karfiolfasírt
A karfiol egyik legnagyobb előnye a sokoldalúság. Tudom az egyik legnépszerűbb recept a rántott karfiol, őszintén bevallom én nagyon ritkán készítem. Talán a leggyakrabban a csőben sült változatot részesítem előnybe Akár nyersen is fogyasztható...
Mostanában…
Már többször is mondtam, hogy szabadidőmben többé nem szakmázom, persze ezt soha nem tartom, be mert mindig történik valami olyan ami”felráz”. A múlt héten “anonym” módon egy korábbi megkeresés kapcsán válaszoltam közel másfél órán...
Húsgombócos kel
A nyár kényeztet minket friss zöldségekkel,melyet kedvünk szerint variálhatunk. Ilyenkor nagyon zsenge a kel,így nem igényel hosszú főzési időt.Eredetileg rakott kelt terveztem,de átgondoltam a dolgot és leves készült. Hozzávalók : egy kisebb...
Marhafalatok cukkinivel
Nagyon szép fiatal marhahúst sikerült beszereznem, ezért ismét utolért az alkotásvágy:-). Ma egy teljesen új formában készítettem el a marhacombot, csíkokra vágtam . Máris mutatom a receptet:-) Hozzávalók: 35-40 dkg marhacomb(növendék) 1 púpozott teáskanál...
Szezámos csirkemell spárgával
Minden évben készítek 2-3 ételt spárgából,de soha nem kerül be a blogba. Most készült egy spárgakrém leves , a spárga fejeket baconba tekertem és úgy kínáltam. Ez a csirkemell recept nagyon gyors és ízletes....
Lazacos szendvics
Munkám során és háziasszonyként is gyakran tapasztalom, hogy milyen nehéz eldönteni, hogy mi kerüljön az asztalra. Túl vagyok már több száz bejegyzésen a blogban, de a legtöbb szó a főétkezésekről esett, pedig ugyanakkora gond...
Spenót -tésztatáskával
Itt a nyár és a kertekben már megjelent a friss spenótlevél. Szerintem ilyenkor a legfinomabb,de természetesen a mirelit is jó. Ezzel a tészta táskával a gyerekek is szívesebben megeszik. Tudom sok gyerek réme a...