Sok magvas cukkini pogácsa

  • DSC_0196 (Large)
  • DSC_0199 (Large)
  • DSC_0254 (Large)

Minden nyáron cukkini lázban égek,főleg azóta,hogy saját cukkinim van. Korábban csak a zöldet ismertem,de az idén kipróbáltam a sárgát, eredetileg azért ,hogy színes legyen a ragú,de most már tudom több annál:-) Szerintem sokkal lágyabb,...

More

Cukkinis töltött paprika

  • DSC_0016 (Large)
  • DSC_0007 (Large)
  • DSC_0012 (Large)
  • DSC_0026 (Large)

A recept alapötletét egy nagy tasak paprika adta. Olyan nagy adag lecsót készíteni nem akartam, darált húsom nem volt így elkezdtem alkotni. Remek vegetáriánus töltött paprika keletkezett, mely nem csak vegetáriánusoknak ajánlott. Finom laktató,magas...

More

Tonhalas pizza

  • kep8
  • kep6
  • kep9 (1)

Sokszor megfogadtam, hogy szabadidőmben kihagyom a szakmám és a hobbimnak élek (ha marad szabad idő), persze mindig megszegem ezt, de mit csináljak, ha szinte minden nap belefutok valamibe!? Munkám közben nagyon sok emberrel találkozom,...

More

Sajtos karfiolfasírt

  • DSC_0950 (Large)
  • DSC_0950 (Large)
  • DSC_0956 (Large)

A karfiol egyik legnagyobb előnye a sokoldalúság.  Tudom az egyik legnépszerűbb recept a rántott karfiol, őszintén bevallom én nagyon ritkán készítem. Talán a leggyakrabban a csőben sült változatot részesítem előnybe Akár nyersen is fogyasztható...

More

Mostanában…

  • 12417653_1000960653308627_4557719108769230457_n

Már többször is  mondtam, hogy szabadidőmben  többé nem szakmázom, persze ezt soha nem tartom, be mert mindig történik valami olyan ami”felráz”.  A múlt héten  “anonym” módon  egy korábbi megkeresés kapcsán válaszoltam  közel másfél órán...

More

Húsgombócos kel

  • DSC_0912 (Large)
  • DSC_0919 (Large)
  • DSC_0928 (Large)

  A nyár kényeztet minket friss zöldségekkel,melyet kedvünk szerint variálhatunk. Ilyenkor nagyon zsenge a kel,így nem igényel hosszú főzési időt.Eredetileg rakott kelt terveztem,de átgondoltam a dolgot és leves készült.   Hozzávalók : egy kisebb...

More

Marhafalatok cukkinivel

  • DSC_0906 (Large)
  • DSC_0899 (Large)
  • DSC_0898 (Large)

Nagyon szép fiatal marhahúst sikerült beszereznem, ezért ismét utolért az alkotásvágy:-). Ma egy teljesen új formában készítettem el a marhacombot, csíkokra vágtam . Máris mutatom a receptet:-) Hozzávalók: 35-40 dkg marhacomb(növendék) 1 púpozott  teáskanál...

More

Szezámos csirkemell spárgával

  • DSC_0487
  • DSC_0480 (Large)
  • DSC_0490 (Large)

Minden évben készítek 2-3  ételt spárgából,de soha nem kerül be a blogba. Most készült egy spárgakrém leves , a spárga fejeket baconba tekertem és úgy kínáltam. Ez a csirkemell recept nagyon gyors és ízletes....

More

Lazacos szendvics

  • DSC_0220 (Large)
  • DSC_0233 (Large)
  • DSC_0213 (Large)

Munkám során és háziasszonyként is gyakran tapasztalom, hogy milyen nehéz eldönteni, hogy mi kerüljön az asztalra. Túl vagyok már több száz bejegyzésen a blogban, de a legtöbb szó a főétkezésekről esett, pedig ugyanakkora gond...

More

Spenót -tésztatáskával

  • DSC_0378 (Large)
  • DSC_0400 (Large)

Itt a nyár és a kertekben már megjelent a friss spenótlevél. Szerintem ilyenkor a legfinomabb,de természetesen a mirelit is jó. Ezzel a tészta táskával a gyerekek is szívesebben megeszik. Tudom sok gyerek réme a...

More