Szeretem a tészta szószokat, melyek önmagukban egy tésztával is remek főételként működnek,de mártásként fasírttal, hallal, hússal is jól passzolnak. Számtalan variációban készíthető, fűszerezhető, és a kész szósz variálható a fűszerezéssel. A mai fogáshoz egy...
Savanyú káposztaleves
Lehetne vegetáriánus korhelylevesnek is hívni :-),ha szeretnél egy tartalmas levest hideg téli napokon mindenképpen próbáld ki 🙂 Hozzávalók: 2 dl-es bögre savanyú szálas káposzta 2 dl-es bögre előfőzött gersli 1 szál sárgarépa 1 szál...
Halfilé karfiollal
Alaszkai halfilém volt a fagyasztóban, így azt készítettem a korábban bevált karfiol körettel:-) Akár ünnepi fogásnak is kipróbálható,de ha tesztelni szeretnéd még van egy hónap karácsonyig:-) Hozzávalók: négy szelet halfilékét ek.zablisztegy tk. pirospaprika2-3 szál...
Póréhagyma krémleves
Már sok fotó összegyűlt,de valahogy a receptek lejegyzése az utóbbi időben elmaradt. Most póréhagymakrém leves receptjét pótolom 🙂 Hozzávalók:1 db nagy póréhagyma1/ kisebb vöröshagyma1 db burgonya (kisebb)1 teáskanál vaj1 evőkanál olíva olaj2 db zellerszár(...
Krumplitalpon sült karfiol
A csőben sült karfiol gyerekkori kedvenc, az egész család szerette, ezért gyakran volt hétvégi ebéd. Ezt variáltam már többféleképpen, most konkrétan a Dubarry csirkemellhez hasonló vegetáriánus főétel járt az eszembe,teljesen saját ötlet alapján készült....
Tarkabableves kibédi hagymával
Gyerekkori íz került ma terítékre. Persze ősszel, télen gyakran készítünk bablevest,de hagymával kevesen eszik. Erdélyi szokás a szemes paszúly mellé hagymát enni. Már sok székelyföldre látogató ismerősom mondta, hogy mennyire ízlik, sőt be is...
Harcsafalatkák tejszínes gombamártással
Nagyon finom harcsát kaptunk, már készült belőle rántott harcsafilé, de most egy kicsit egészségesebb változatot hozok.:-) Így ebben az összeállításban először került terítékre,de nem utoljára, ezért gyorsan le is jegyzem:-). A tejszínes gomba a...
Szőlős alma leves
Helló Október:-)! A nyári hónapokat kedvelem, de ez az ősz kivitelesen sok napsugárral ajándékozott meg bennünket. Miért is jó az október ? Rengeteg gyümölcs, szebbnél szebb almák, szőlő… nem sorolom,mert a mai levesembe e...
Padlizsánszelet cukkinis szósszal
Remek párosítás, a két kedvenc egy tányéron. Roppant egyszerű elkészíteni és ízletes. Ha hús nélküli fogásra vágynál, próbáld ki:-) Hozzávalók: 1 db padlizsán( kb 30-35 dkg) 1 db cukkini (kb.30 dkg) 1 db kisebb...
Patisszonkrémleves -sült patisszonnal
Ennyi patisszonom soha nem lapult a hűtőben, mint mos, igyekeztem felhasználni. Persze rántott csillagtök is készült, na de annak a receptjét mindenki ismeri. Ehhez a leveshez akár azt is kínálhatjuk. Hozzávalók a leveshez: 1...