Az ünnepek után jól esik egy tál finom zöldséges krumplileves. Igyekeztem,hogy ne készítsek sok ételt,de így is mindig maradt bőven. Még van a töltött káposztából, de ma is a krumplilevest választottuk.

Hozzávalók:

  • 4 db krumpli ( kb fél kg)
  • 6 szelet szárított vargánya
  • 2 szelet aszalt paradicsom
  • 1/ 3 zeller gyökér
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1/2 szál póréhagyma
  • zeller,petrezselyemzöld,lestyán
  • 1 ek. olaj,
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 kk. pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés:

Felaprítjuk a  megpucolt zöldségeket.
Kevés olajban megdinszteljük a hagymát,  a sárgarépát, zellert,petrezselymet, majd rászórjuk a lisztet, egy kicsit megkavargatjuk, utána rátesszük a pirospaprikát,és felengedjük hideg vízzel.

Hozzáadjuk a vargányát, aszalt paradicsomot, megfűszerezzük sóval, borssal,petrezselyem  zölddel, lestyánnal, zeller zölddel, majd a krumplit is hozzáadjuk és főzzük ameddig megpuhul.

Megkóstoljuk,ha szükség utána ízesítünk.
Fél óra alatt egy tartalmas és ízletes leves került az asztalra :-)

80307532_446520439618320_1364377867168776192_n (Large)

Jó étvágyat!