Egy kicsit elmaradtam a receptek lejegyzésével, igyekszem pótolni. Most a báránysültet hoztam, ami nem csak húsvétkor finom,igazi ínyenc étel ( a húsvéti bárányból tettem el a fagyasztóba, nagyon fiatal bárány volt.)

Hozzávalók:

  • báránycomb,báránygerinc
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy vörös hagyma
  • frissen őrölt bors, só
  • friss rozmaring ág
  • bárány steak fűszer( Íz-Tár KFT-tartósítószermentes)
  • 2 evőkanál olíva olaj( a pácoláshoz)
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • egy fél citrom
  • 3-4 szelet  paprika (lehet csípőst is tenni),1-2 koktél paradicsom
  • 5-6 db krumpli
  • 2 szál sárgarépa

Elkészítés:

Hideg vízben a húst lemossuk és hagyjuk a vágódeszkán lecsepegni, majd papírtörlőkendővel leitatjuk ( sok helyen olvasom , hogy nem kell megmosni !)
A páchoz a citrom levét kinyomkodjuk összekeverjük olívaolajjal, beletesszük a felszeletelt fokhagymát, egy kávéskanálnyi apróra vágott rozmaringot, adunk hozzá.

A bárányt  beleforgatjuk a pácba. Lefóliázva néhány órára betesszük  a hűtőbe, időnként fordítunk rajta .
A pácolás után megsózzuk , borsozzuk a húst, jól bedörzsöljük a steak fűszerrel, majd betesszük egy kiolajazott tepsibe.
A hús mellé rakjuk a megpucolt krumplit, sárgarépát,paprikát, hagymát, paradicsomot, öntünk alá 2 dl vizet és alufóliával jól beborítjuk , majd 180 fokos sütőbe tesszük.
Időnként megnézzük, meglocsoljuk a húst ( nálam  kb. 1,5 órán keresztül sült a fólia alatt, fiatal bárány volt).
Amikor megpuhult levettem a fóliát és rápirítottam, ez további 30-35 perc volt.Egyszerre elkészült a köret is.
Nagyon finom puha volt a bárányhús.  A sült paprikával igazi finom ebéd volt.
A paprika receptje itt:
http://blog.keva.hu/recept/sult-paprika/

Jó étvágyat kívánok!