Szeretettel köszöntök mindenkit 2020-ban is.:-)
A borsós tészta még karácsony után készült,de  az újévben is remek, könnyed fogás így ünnepek után különösen  jó. Egy leves után második fogásnak,vagy vacsorára is villámgyorsan összedobható fogás.

Hozzávalók:
( 2 személyre)

  • egy bögre ( 2,5 dl)mirelit zöldborsó
  • 3 evőkanál felaprított póréhagyma
  • 5 db szárított paradicsom
  • 2 ek olívaolaj (én a  szárított paradicsomon levő olajat  használtam)
  • petrezselyemzöld
  • ízlés szerint  reszelt parmezán ( 2-3 ek)
  • durum lisztből készült orsó tészta( kb 12 dkg)
  • só,bors

Elkészítés:

Az olívaolajon kicsit megdinszteljük a hagymát, rátesszük a szárított paradicsomot, sózzuk, borsozzuk majd hozzáadjuk a mirelit borsót kb egy evőkanál vizet, lefedve megpároljuk. Meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel.

Közben kifőzzük a tésztát,leszűrjük. A tésztára halmozzuk a borsót, meghintjük gazdagon parmezánnal és forrón kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp: ha nincs parmezán  más sajttal is kínálhatjuk.