Hétvégén sajttekercset készítettem,nagyon sok zöld fűszernövénnyel. Természetesen mindenki saját ízlése szerint variálhatja. Néhány alkalommal már használtam útifű maghéjat. Rostban gazdag, laktató és a tölteléket is jól összetartja. legközelebb többet teszek belőle:-).

Hozzávalók:

  • 35 dkg trappista sajt
  • 10 dkg natúr camping sajt
  • 5 dkg juhtúró
  • 3 db medve kockasajt (natúr)
  • db vöröshagyma
  • 1 evőkanál  görög joghurt
  • 1 evőkanál utifűmaghéj
  • 4 szelet Pápai gépsonka
  • csipetnyi só
  • zöld fűszernövény: kapor, metélőhagyma,petrezselyemzöld
  • 1-2 szelet kápia paprika

Elkészítés:

Először kb. fél liter vizet felforralunk,  közben  sajtot folpackba csomagoljuk, majd sütőzacskóba tesszük és forrásban lévő  vízbe rakjuk kb 20-25 percre, ha nem puhult meg egészen tegyük még vissza egy kicsit (a kezünkkel érezni fogjuk).

Közben elkészíthetjük a tölteléket, a camping sajtot összekeverjük a mackósajttal, a joghurttal, az apróra vágott  zöld fűszernövényekkel, pritamin paprikával, az útifűmaghéjjal. Ha szükség sózzuk ( a juhtúró sós).

A megpuhult sajtot (míg forró) nyújtsuk ki vékonyra, téglalap alakúra,  én a folpakra nyomkodtam így ezzel könnyen lehetett tekerni.
Rakjuk rá a sonkaszeleteket, majd kenjük meg a sajtkrémmel és tekerjük fel.
Tegyük alufóliába és néhány órára tegyük hűtőbe. Utána könnyen lehet szeletelni.

dsc_0598-large

dsc_0603-large

dsc_0610-large

Jó étvágyat kívánok hozzá!:-)

Vacsorára, tízóraira kiváló,de akár ünnepi ételnek is jó.