Húsvétkor általában mindig készül nálunk báránysült. Az idén sikerült nagyobb adaghoz hozzájutni,így  újabb receptek kipróbálására is volt alkalom. Most a zöld fűszerekkel variáltam

A zöld fűszeres báránysült május 1-én került terítékre.

Hozzávalók:

  • 1  db tejes  bárány első combja
  • 1  nagy gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 szelet szárított paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 4-5 dkg vaj
  • rozmaring,menta,lestyán,
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

A bárányhúst  lehártyázzuk, és 3 db-ra szeljük az ízületek mellett.

A báránydarabokat sózzuk, borsozzuk, apróra vágott rozmaringgal meghintjük.  15-20 percig pihentetjük szoba-hőmérsékleten.  Egy vastagabb  falú teflon serpenyőt felhevítünk és belerakjuk a húst, minden oldalát megpirítjuk,majd  beleöntjük a serpenyőbe  az olívaolajat,  a vajat a húsra tesszük a csont mellé, a fokhagymát is, amit előzőleg három darabra vágtunk,  erre zöld fűszernövényt lestyánt, mentát borítunk.
Felengedjük fehér borral, és lefedve pároljuk.

Addig pároljuk ameddig a hús kezd elválni a csonttól, közben locsolgatjuk a zafttal  kb 35-40 perc alatt el is készült. A végén egy kicsit rápirítunk , hogy szép színt kapjon, minden hús darabra ujjbegynyi vajat teszünk.

Kis pihentetés után kínáljuk.

DSC_0392 (Large)

Újkrumplival és padlizsánraguval kínáltam:ragu

http://blog.keva.hu/recept/fenseges-padlizsanragu/

DSC_0400 (Large)

 

Jó étvágyat kívánok!