A zellerkrém receptjét Nyikosné Marikától kaptam,aki már többször is elkészítette. Jó ötlet,mert sokszor nem tudjuk,hogy mi kerüljön a kenyérre, fogyókúrázóknak ,cukorbetegeknek, de természetesen mindenkinek ajánlom,mert egészséges és szerintem ízletes:-).

Hozzávalók:

  • 1 ek.olaj
  • 1 dónyi vaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • kb. 50 dkg zeller /megtisztítva/
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 púpozott ek. tejföl

Elkészítés:

A hagymát összekockázzuk, majd az olajon és a vajon megfuttatjuk, rákockázzuk a zellert és megpároljuk. Ha szükséges, kis vizet öntök alá.

Amikor megpuhult és zsírjára sült, levesszük a tűzről, rátesszük a fokhagymát, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint sózzuk. Az egészet összeturmixoljuk.

Rozskenyérrel,vagy magos kenyérrel kínálom.

Jó étvágyat !
( aki szereti adhat hozzá egy pici ecetet, vagy néhány csepp citromlevet).