Hozzávalók: 3 kg padlizsán, 3 kg pritamin paprika, 1 kg hagyma lehetőleg fehér  , 700 ml olaj, babérlevél, szemes bors, só,1l paradicsomlé, tartósítószer (ha nem a fagyasztóba tesszük), egy kávéskanál gulyáskrém( saját verzió).
Aki édesebben szereti tehet egy kis cukrot is bele.

 Elkészítése: a padlizsánt a sütőben megsütjük , az eredeti receptben sütőlapon, vagy parázson sütik , megpucoljuk. Én még forrón megpucolom, úgy szoktam , hogy  az ujjaimat hideg vízbe mártom, így nem égeti és könnyem   hámozható.A paprikákat , hagymát ledaráljuk,  egy nagy lábasban olajban megdinszteljük, majd bele tesszük a padlizsánt, a paradicsomlevet. Hozzáadjuk a babérlevelet, borsot,  sót, gulyáskrémet,egy  csapott evőkanál cukrot is  szoktam beletenni, addig főzzük, amíg a elfő a leve .
Forrón befőttes üvegekbe tesszük, hozzáadunk egy késhegynyi tartósítószert.

Én műanyag dobozba rakom és fagyasztom, így nem szükséges tartósítószer.