Általában ünnep alkalmával szoktam báránysültet készíteni . Húsvétkor,ha tehetjük mindig veszünk. Most véletlenül vettem elő a fagyasztóból, természetesen nem fagyasztottam vissza,hanem elkészítettem. Igyekszem hamar lejegyezni a receptet,mert annyira finom,és puha volt legközelebb is így szeretném elkészíteni,mivel gyorsan elkészült és nagyon finom,puha lett:-).
Hozzávalók:

  • 1 kg körüli báránygerinc
  • egy evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • egy teáskanál piros paprika
  • 1 teáskanál bárányfűszersó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2  szelet szárított paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 3-4 dkg vaj
  • 1 db nagy zöldhagyma
  • só,bors

Elkészítés:

Előző este a bárányfűszer sóval jól bedörzsöljük a megmosott és lecsepegtet feldarabolt húst.Lefóliázva hűtőbe tesszük.

A báránydarabokat sózzuk, borsozzuk,majd paprikás lisztbe forgatjuk .Teflon serpenyőben olajat hevítünk,  és belerakjuk a húst, rátesszük a vajat, szép pirosra minden oldalát megsütjük,kérget sütünk rá.
Majd rátesszük a félbe szelt hagymát,aszalt paradicsomot,fokhagymát és felengedjük a száraz borral. Lefedjük és alacsony hőfokon pároljuk. Addig pároljuk ameddig a hús kezd elválni a csonttól.
35-40 perc alatt el is készült.
Én most gombás röszti burgonyával és tárkonyos gombasalátával kínáltam.

DSC_0096 (Large)