Közelegnek az ünnepek mindannyian szeretnénk a családunkat valamilyen finomsággal, széppel meglepni, ezek a kis falatkák az ünnepi asztalon is jól mutatnak. Én most ezzel a barátnőmet leptem meg :-):-)
Hozzávalók
-karfiol, brokkoli, 2-3 mangold levél, pritamin paprika,két-három szelet póréhagyma
-csirkemell filé
-fekete erdei sonka szelet,de el lehet készíteni baconnel is
-sajt ( én ementálit,parmezánt és a Cserpes füstölt fonott sajtot használtam)
- 1,5 dl tejföl, 1,5 dl joghurt ( én most a Cserpes tejfölt használtam,de ez zsíros ezért fele ,fele arányban használtam a tejfölt és a joghurtot)
-2 ek kukorica dara
-fűszerek só,bors, fasírtfűszerpor ízlés szerint, egy csipet szárított petrezselyem, egy csipet lestyán por
-1 tojás
Elkészítés:
Előfőztem a karfiolt, brokkolit, a mangoldot, majd kiszedtem egy tálra.
A feldarabolt csirkehúsokat teflonserpenyőben pici olajon elősütöttem,de csak addig,hogy megfehéredjen a hús, rátettem a kockára vágott pritamin paprikát, és póréhagymát. Átforgattam,de csak néhány pillanatig hagytam a lángon.
Muffin sütőben a papírokat beolajaztam. Úgy rendeztem,hogy egy részének az aljára a sonkát, a másik részének az aljára mangold levelet tettem, és belehelyeztem a csirkekockákat, és a zöldségeket. Készítettem olyant is amiben nem volt hús.
Egy tálban felvertem egy tojást,ebbe beletettem a tejfölt, joghurtot, kukorica darát, ízesítettem, belereszeltem az ementáli sajtot, tettem egy ek. parmezánt is. Ezt az öntet rátettem a húsokra és zöldségekre,
Felszeleteltem a füstölt sajtot és ezt is ráraktam, 180 fokos légkeveréses sütőben 10 percig sütöttem, majd alufoliűval letakartam és újabb 10 percig sütöttem.
Melegen is megkóstoltuk, de hidegen is nagyon finom
Jó étvágyat!
Tökéletes étek annyiszor megnézem elfogom készíteni!!
Köszi,majd a kép is jöhet :-)) Olyant rakj bele,amit szerettek:-)