Sokszor szoktam lecsós csirkét készíteni,de valahogy nem sikerült beírni a blogba. Most a  lecsót vargányával gazdagítottam.

Hozzávalók:

  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 db közepes vöröshagyma
  •  fél db póréhagyma
  • 2 db  közepes paprika(nálam piros volt)
  • 3-4 szelet csípős paprika
  • 2 közepes db paradicsom
  • 4 db csirkecomb egy db csirkemell filé
  • 10-12 szelet mirelit vargánya
  • só,bors ízlés szerint
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítés:


A  csirkehúst megmossuk, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal . A felforrósított olajban mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük, aztán kiemeljük őket az edényből.

A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprika szeletet, csípős paprikát majd a vargányát és együtt  dinszteljük kb 2-3  percig .
Beletesszük a pirospaprikát és a paradicsom szeleteket .
Belerakjuk az elősütött csirkét , majd félig lefedve az egészet puhára pároljuk. Ha szükség  utánasózzuk, borsozzuk .

Én nokedlivel tálaltam, savanyúságként házi zöld paradicsomot kínáltam

dsc_0449-large

Természetesen más salátával is kínálható!

Nokedlit így készítem:

http://blog.keva.hu/recept/juhturos-nokedli/

dsc_0475-large

 

Jó étvágyat kívánok!

Tipp. Tovább csökkenthető a CH tartalom, ha a nokedli tésztába túrót keverünk.